29 november 2023

‘Samen sterk in de binnenstad’

Het eerste CMM Symposium ‘Samen sterk in de binnenstad’ was een succes. We hebben genoten van inspirerende sprekers, de uitreiking van de Lokale Helden-Award, pitches van de ondernemersverenigingen en natuurlijk van alle gasten die we mochten verwelkomen.

Sprekers

Oedsen Boersma

Sociaalgeograaf Oedsen Boersma, een expert op het gebied van stedelijke ontwikkeling en partner bij Site Urban Development. Hij deelde zijn inzichten en perspectieven over de uitdagingen en kansen die de steden van de toekomst te wachten staan.

Steven Bollé

Steven Bollé presenteerde zijn pitch ‘Hoe kun je het aantal klanten in je zaak verhogen?’. Hierin deelde hij verschillende tips en tricks om het aantal klanten in je zaak te vergroten. Het doel is niet om te verkopen, maar het resultaat van alles wat je rond en in je zaak doet. Als je het volledige verhaal van Steven wilt horen, schrijf je dan in voor zijn masterclass ‘In 5 stappen naar een succesvolle locatie’ op 17 januari.

Ontsuffend intermezzo door Jan Janssen

Uitreiking Lokale Helden-Award

Tijdens het Symposium werden de eerste Lokale Helden Awards uitgereikt door wethouder John Aarts. Deze lokale helden zijn de Gedeelde Weelde, Linolux, Blanche Dael, de Bisschopsmolen en Pathé.

Heb je je ooit afgevraagd of jij ook een lokale held bent? Je kunt het hieronder eenvoudig controleren en ontdekken welke bijdrage jij levert aan onze duurzame lokale community.

Pitch ondernemers-
verenigingen

Een centrummanagement kan niet zonder een sterke samenwerking met haar ondernemersverenigingen. Daarom willen we alle ondernemers in de binnenstad oproepen om zich aan te sluiten bij een vereniging. Alleen ga je misschien sneller, maar samen kunnen we veel verder komen en meer bereiken.

Podcast

Maastricht STAD

Met trots lanceren we onze podcast Maastricht STAD. Een podcast met, voor en door ondernemers! We willen een platform bieden waar ondernemers elkaar kunnen ontmoeten, van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen inspireren. Dus blijf op de hoogte en luister elke vrijdag naar Maastricht STAD, dé podcast voor ondernemers in Maastricht!

"Samen bouwen we aan een economisch vitale binnenstad. Een fantastische plek om te ondernemen, wonen & (regelmatig te) bezoeken!"

Astrid Verberne, Centrummanager Maastricht

Netwerkborrel & Marktplaats

Met stands van de ondernemersverenigingen, het Energie Collectief Ondernemers Maastricht (ECOM), ‘Adopteer een lampje’, Maastricht Marketing, Maastricht Bereikbaar, Team Ondernemen Maastricht (T.O.M), Lokale helden-Award, Circulair Ondernemen Limburg (CEL), MKB Limburg en Bollé Retail Coaching & Design.