Ben jij een Lokale Held?

 

 

De wereld verandert en dat raakt ondernemers in het hart. De roep van consumenten om circulaire producten wordt steeds luider en ook personeel vraagt zich vaker af hoe duurzaam hun werkgever is. We zijn op zoek naar ondernemers in de stad die in hun dagelijkse praktijk goed bezig zijn en bijdragen aan een duurzame wereld. Ben je als ondernemer al op de goede weg bent? We horen het graag! Bekijk de negen vragen in de onderstaande link en kom erachter of jij een ‘Lokale Held’ bent.

Het zijn negen eenvoudige vragen die je met een simpel ‘ja’ of ‘nee’ kan beantwoorden. Als je meer dan drie vragen positief beantwoordt, dan ben je een lokale held! Laat het ons weten en claim je welverdiende erkenning als een lokale held! Je ontvangt van ons dan een Lokale Held keurmerk en een unieke Maastrichtse SDG Pin.

Lokale helden is een project van: SDG House Maastricht, Inspiratiehuis voor ondernemers Maastricht, Maastricht Bereikbaar en Centrummanagement Maastricht.

Ben ik een Lokale Held?
1. Ik beperk, scheid en verwerk het bedrijfsafval van mijn organisatie waar mogelijk.
2. Ik reduceer het energieverbruik van mijn organisatie waar mogelijk.
3. Ik denk na hoe ik mijn pand kan verwarmen en verduurzaam mijn energieverbruik.
4. Ik creëer een veilige werkplek voor mijn medewerkers waar iedereen gelijk is.
5. Ik kies voor een duurzame inkoop met een lage footprint, van mijn assortiment, en laat dit aan mijn klanten zien.
6. Op kantoor of in de kantine voorkomen we voedselverspilling zoveel mogelijk.
7. Ik stimuleer mijn medewerkers om op een groene manier naar werk te komen: lopen, fietsen, openbaar vervoer, (elektrische)auto.
8. Ik tref maatregelen om zelf en samen met mijn leveranciers minder CO2 uitstoot te veroorzaken en de footprint van mijn organisatie te minimaliseren.
9. Ik focus op preventie en draag zorg dat mijn personeel gezond is en blijft.
Naam
Naam
Voornaam
Achternaam

Lokale Helden is een project van: