Door de maatregelen als gevolg van het COVID-19 virus, is de situatie op dit moment zeer veranderlijk. Daarom is het juist nu belangrijk om de verschillende maatregelen goed op een rijtje te hebben. Daar helpt Centrummangement Maastricht graag bij, voor ondernemers, werknemers en -gevers en iedereen die het nodig heeft op dit moment. De oproep is: neem je verantwoordelijkheid en zorg voor de veiligheid van jezelf en je omgeving. Hieronder de links met relevante informatie:

Resultaten COVID-19 enquête

De resultaten zijn binnen! Met dank aan ruim 180 retail ondernemers en meer dan 80 horeca ondernemers. De resultaten hebben we netjes samengevat in een infographic, die je hieronder download:

Het opstartplan – De corona denktank

De gemeente Maastricht heeft samen met ondernemersvertegenwoordigingen een opstartplan retail, horeca en markten opgesteld voor haar binnenstad.

Brief aan alle ondernemers

Lees de brief van Binnenstad Ondernemers Collectief (BOC) aan alle ondernemers. Een belangrijke update vanuit de corona denktank om de binnenstad en haar ondernemers te ondersteunen in deze tijd.

Crowd Control

Om weer open te kunnen gaan in het “nieuwe normaal”, moet uw locatie de nodige maatregelen nemen om te voldoen aan de richtlijnen van de Rijksoverheid. 

Handreiking Retailsector

Door de versoepeling van de coronamaatregelen worden de winkelstraten weer drukker. Winkeliers willen hun klanten graag goed ontvangen, maar zitten toch met vragen over hoe dat het beste gaat.

Retailagenda ontwikkelde een handreiking die je simpel kan raadplegen via https://bit.ly/3bHRGOr en https://bit.ly/369M5Pv

Wachtvakken

Voorzie jouw winkel, indien nodig en waar mogelijk, van een ‘wachtvak’. Hiermee voorkomen we dat er voor en in winkels onveilige situaties ontstaan voor bezoekers en personeel.

 

Shopping Time

 Veilig shoppen? Met Shoptiming creëer je tijdsvakken waar klanten zich kunnen inschrijven, wanneer het hen uitkomt. Overzichtelijk en vooral veilig!

De algemene voorschriften vind je hier.

Protocol heropening Horeca

Om de heropening van de horeca in goede banen te leiden en de ondernemers houvast te bieden, heeft Koninklijke Horeca Nederland een protocol opgesteld.

Horeca weer open

(foto van De Limburger) Op 1 juni mag de horeca weer gedeeltelijk open. Om ervoor te zorgen dat horecaondernemers kunnen voldoen aan de anderhalve meter-richtlijnen, biedt de gemeente Maastricht tijdelijk extra ruimte aan terrassen. De gemeente heeft regels opgesteld waaraan ondernemers moeten voldoen. Llink naar regels: