Sfeerverlichting Magisch Maastricht

Het is eind september als de eerste hoogwerkers worden gesignaleerd in de binnenstad. Hoewel we dan eigenlijk nog willen vasthouden aan de nazomer en nog niet aan de feestdagen willen denken, is het vooruitzicht dat de binnenstad tijdens de donkere dagen rond kerst weer magisch verlicht zal zijn, toch heel fijn.

Een behoorlijke klus is het wel, om ieder jaar weer de hele binnenstad tijdens de periode van Magisch Maastricht, te verlichten. Op tijd beginnen is dus een absolute must, daar weten de mannen van Avontuur Limburg alles van. Zij nemen inmiddels al heel wat jaren de verlichting van de binnenstad voor hun rekening. Het eerste jaar werd dit nog gestuurd vanuit de locatie van Avontuur in het westen van het land, maar al snel werd duidelijk dat die afstand niet handig was. Het zuiden van het land is als markt een snel groeiende en er werd een eigen vestiging geopend in Eijsden.
Carlo Maessen, accountmanager Avontuur Limburg: “We verzorgen van hieruit voor nagenoeg alle steden in Limburg de sfeerverlichting, van Maastricht tot Venlo. Maastricht is daarbij als stad voor Avontuur het grootste project. Hier nemen we echt de complete verlichting en alles wat daarbij komt kijken uit handen.”

Als zoon van een Maastrichtse ondernemer die vroeger voor de straatversieringen zorgde, mag ik nu heel Maastricht van sfeerverlichting voorzien. Het maakt onze medewerkers en mij erg trots dat wij deze mooie stad mogen versieren en dat we er zelf van kunnen genieten tijdens de feestdagen!
– Carlo Maessen, Avontuur Limburg

Overlast beperken

Avontuur Limburg kan al een paar jaar rekenen op een vertrouwd team dat zich met de montage bezighoudt, dus inmiddels weten zij van de hoed en de rand, maar uitdagingen zijn er nog ieder jaar. “In Maastricht is bijvoorbeeld weinig symmetrisch. We willen uiteraard dat het er mooi uitziet en werken alle bekabeling netjes weg. Dat is telkens een uitdaging” aldus Carlo. “Bovendien willen we de overlast op straat uiteraard zoveel mogelijk beperken. Daarom beginnen we op tijd. We werken dan met minder hoogwerkers en hebben dus iets meer tijd nodig, maar beperken de overlast.”

Exclusiviteit per stad

“Iedere stad en ieder verlichtingsplan is er een apart. We bekijken de locatie goed voor een verlichtingsplan op maat. Is het een historische binnenstad zoals Roermond of Maastricht of juist meer eigentijds zoals Venlo. Iedere stad krijgt zijn eigen plan en ook exclusief zijn eigen sfeerverlichting. We zullen nooit ergens precies hetzelfde plaatsen. Ook proberen we ieder jaar te vernieuwen.”

Vaardigheden

Gepubliceerd op

9 april 2020