Koop slim in en ontvang een collectieve korting

Centrummanagement Maastricht is trots om alle ondernemers in Maastricht dit aantrekkelijke energie aanbod te kunnen doen: “Het Energie Collectief Ondernemers Maastricht” (ECOM). Het ECOM is ontwikkeld in samenwerking met NieuweStroom, een bedrijf met haar oorsprong in Maastricht en gevestigd in het Sphinxkwartier. Dit collectief biedt ondernemers een collectiviteitskorting tot 15%, handvaten om verbruik te reduceren en advies hoe tot een zero-emissie te komen.

Het ‘Energie Collectief Ondernemers Maastricht’

NieuweStroom koopt slim en goed(koop) stroom en gas, gebaseerd op dagprijzen in de energiemarkt en begeleidt ondernemers in het collectief samen met diverse partners naar zero-emissie in de volgende vijf stappen:

 1. Goed(koop) inkopen
 2. Optimaliseren & Besparen
 3. DuurzaamheidScan
 4. Duurzaam Produceren
 5. Energie Opslaan

ECOM is ontwikkeld voor alle ondernemers in Maastricht. Vastgoedeigenaren met een zakelijke aansluiting zijn dus ook uitgenodigd voor dit initiatief. Hieronder vind je per stap de belangrijkste voordelen van het collectief op een rijtje.

Stap 1: Goed(koop) energie inkopen

NieuweStroom koopt energie in op de dagmarkt. De gasprijs wisselt elke dag, de stroomprijs elk uur.
Op je energierekening en in het klantportaal zie je precies wat je wanneer verbruikt hebt, wat de inkoopprijs op dat moment was en, heel transparant ook, welke vaste opslag er op gezet wordt.
Je betaalt dus nooit te veel, of te weinig!

Bovendien, omdat NieuweStroom afrekent op daadwerkelijk verbruik en de energiekosten van dat moment, calculeert NieuweStroom geen prijsverhogende marges om risico’s af te kopen, wat de meeste energieleveranciers wel (moeten) doen.

Ondernemers in Maastricht die lid zijn van een ondernemersvereniging krijgen 15% korting op het Energie Collectief Ondernemers Maastricht en voor ondernemers die niet lid zijn, is de korting 5%. De korting wordt toegepast op de transparante opslag en vaste leveringskosten van NieuweStroom.

Uit onderzoek van strategisch adviesbureau Roland Berger blijkt dat dit bewezen financiële voordelen met zich meebrengt.
Uit onderzoek , dat de VVDE heeft laten uitvoeren, blijkt ook dat er financiële voordelen zijn.

Stap 2: Verbruik optimaliseren & besparen

Dankzij je slimme meter koppelt NieuweStroom jouw verbruik aan de op dat moment daadwerkelijk geldende inkoopprijs. Hun experts helpen om slim met je gebruik om te gaan en te optimaliseren en te reduceren.
Zo profiteer je optimaal van de slimme meter. Heb je zelf nog geen slimme meter? NieuweStroom installeert deze slimme meters niet zelf, maar deze kunnen aangevraagd worden bij Enexis:
Slimme meter aanvragen | Enexis Netbeheer.

Stap 3: DuurzaamheidScan

NieuweStroom biedt diverse DuurzaamheidScans aan. De scan wordt gemaakt door de energie-experts van NieuweStroom en levert je (in)zicht op de marsroute(s) die je kan lopen naar een zero-emissie energieverbruik.

Deze scans hebben een prijs tussen de 150 en 1500 euro. Op dit moment is Centrummanagement met de gemeente Maastricht in gesprek om de DuurzaamheidScans in het collectief ism NieuweStroom te subsidiëren. Hou onze berichtgeving op onze website en kanalen dus goed in de gaten!

Stap 4: Duurzaam Produceren

NieuweStroom heeft diverse partners die ondernemers kunnen begeleiden bij de aanschaf en realisatie van duurzame productiecapaciteit, gebaseerd op het resultaat van de DuurzaamheidScan uit Stap 3. Je kan hier denken aan de aanschaf van bijvoorbeeld zonnepanelen. Deze partners zijn zorgvuldig uitgekozen en passen bij de waarden die NieuweStroom belangrijk vindt en uitstraalt.

Stap 5: Energie opslaan

Deze stap is gericht op de lange termijn en aan een duurzame oplossing wordt op dit moment hard gewerkt door iedereen in de markt, ook door NieuweStroom. NieuweStroom handelt zelf niet in batterijen, maar kan hier uiteraard wel over adviseren en doorverwijzen naar partners in de markt. Momenteel zijn we aan het kijken hoe we i.s.m. partner(s) hier een toekomstbestendig plan voor kunnen maken.

Duurzaamheid Spaarpot

Om Stap 4 en Stap 5 mede te kunnen bekostigen, heeft Centrummanagement Maastricht met Nieuwe Stroom voor het ECOM afgesproken dat van de marge die NieuweStroom maakt op de totale energieverkoop in het collectief 5% gespaard wordt. Deze Duurzame Spaarpot is bedoeld voor collectieve productie en collectieve opslag van energie met als ultieme doel om de gehele stad Maastricht zelfvoorzienend te maken.

Over de hoogte en inzet van deze Duurzame Spaarpot word je regelmatig geïnformeerd door nieuws updates van NieuweStroom die Centrummanagement, via e-mail en de social mediakanalen met je zal delen.

Wanneer je uit het collectief stapt, spaar je niet langer mee voor de Duurzaamheid Spaarpot, maar blijft het opgebouwde bedrag in de collectieve pot aanwezig. Deze kan niet worden uitgekeerd ten behoeve van individuele ondernemers.

Alle voordelen op een rij

Het collectief biedt je meerdere (financiële) voordelen:

 • De inkoop van energie is gebaseerd op de marktprijs van gas en elektriciteit,
  hierdoor betaal je nooit te veel
 • De inkoopprijzen en marges zijn transparant en marges om leveranciersrisico’s af te dekken bestaan niet
 • De inkoop is optimaal en afgestemd op basis van je behoeften en gebruik
 • We bieden ondernemers in Maastricht die lid zijn van een ondernemersvereniging een collectiviteitskorting van 15%. Maastrichtse ondernemers die geen lid zijn, ontvangen 5%
 • Sparen voor duurzame productie en opslag voor de stad Maastricht

InformatieSessie

Op 24 januari 2022 was er een InformatieSessie voor alle ondernemers.

De presentatie van die sessie is hier te downloaden.

Mocht je de infosessie gemist hebben en heb je behoefte aan meer informatie, laat het ons weten.

Bij genoeg animo worden er nieuwe InfoSessies gepland.

 

Persoonlijke afspraak

Wil je graag direct een persoonlijke afspraak plannen met de experts van NieuweStroom?

Bij je aanvraag voor een afspraak met NieuweStroom, of in geval van het direct aanvragen van een offerte via de website van NieuweStroom, kan je invullen of en van welke ondernemersvereniging je lid bent.

Na je afspraak, en bij je offerte op maat wordt de juiste collectiviteitskorting automatisch, maar wel duidelijk zichtbaar, verwerkt.

Iedere ondernemer wordt gekoppeld aan één vaste energieadviseur, om een goede bereikbaarheid te garanderen.

 

Aanvullende informatie

Hebben we je interesse gewekt en wil je nog meer weten?

 • Op nieuwestroom.nl vind je algemene informatie over NieuweStroom.
 • Meer informatie over de werkwijze, prijscalculatie en opbouw van de maandnota van NieuweStroom, wordt je uitgelegd in dit filmpje.
 • Voor veelgestelde vragen en contact met de klantenservice van NieuweStroom: nieuwestroom.nl/klantenservice/

Centrummanagement Maastricht
Centrummanagement, partner van de binnenstad Maastricht 
Centrummanagement Maastricht zet zich in voor de belangen van ondernemers, de behoeften van bezoekers en de meerwaarde voor bewoners. Samen werken wij aan de binnenstad; een goed ontwikkeld, economisch vitaal, gastvrij en toekomstbestendig centrum.

NieuweStroom
Als Nederlandse grondlegger van dynamische prijzen breekt NieuweStroom sinds 2012 de markt open. Met eerlijke prijzen en relevante kennis helpen ze  ondernemers betere keuzes te maken. NieuweStroom heeft geen toverstaf of gratis stroom en gas, wel helpen ze je zowel nu én in de toekomst slimmer besparen, innoveren en verduurzamen.

Centrummanagement benadrukt niet exclusief verbonden te zijn aan NieuweStroom en open te staan voor alternatieve aanbiedingen voor ondernemers in Maastricht.