Subsidie op DuurzaamheidScan en invoering van verduurzamings maatregelingen door bedrijven

Vanaf 25 mei biedt de Gemeente Maastricht een subsidie op een duurzaamheidsscan en de implementatie van de verduurzamingsmaatregelingen die uit de scan komen. De Gemeente Maastricht benadrukt hiermee het belang van duurzaam ondernemen, ook in de binnenstad van Maastricht en helpt bedrijven hiermee op weg. Mijn Onderneming Duurzaam geeft leden van het Energie Collectief Ondernemers Maastricht (ECOM) daar bovenop een korting van 250 euro. De subsidie is als volgt opgebouwd:

Ben je nog geen lid van het Energie Collectief Ondernemer Maastricht (ECOM), of wil je hier meer informatie over. Kijk dan hier.

Wat is de duurzaamheidscan?

 

Mijn Onderneming Duurzaam (MOD), partner van NieuweStroom, voert een duurzaamheidscan uit bij jou op locatie. De duurzaamheidsscan is een praktische tool waarmee snel en concreet inzichtelijk wordt wat de positie van jouw organisatie is ten aanzien van milieu- en energieprestaties. Dit is een opname hoe jouw organisatie kan transformeren naar zero-emissie. MOD komt dan kijken wat de (on)mogelijkheden zijn en geeft je een op maat gemaakt advies. Het advies komt in een rapport te staan en heet Energie Neutraal Plan. Je krijgt hiermee inzicht in de verduurzamingsmogelijkheden van jouw organisatie.

 

Wel subsidie maar geen zin in gedoe?

Verduurzaam je MKB helpt bij de aanvraag en ontneemt dus het administratie werk bij ondernemers. Download via onderstaande knop de folder, en leer hoe jij kosten en energie kan gaan besparen! 

Hoe werkt het?

Stap 1

Meld je aan via de aanmeldpagina van NieuweStroom.

"

Stap 2

Mijn Onderneming Duurzaam stuurt de opdracht bevestiging en aanvraag formulier subsidie samen met een factuur naar je toe.

"

Stap 3

Wanneer je de factuur betaald hebt, neemt Mijn Onderneming Duurzaam contact met je op voor het inplannen van de opname.

"

Stap 4

De volgende documenten stuur je naar de Gemeente Maastricht:

– Een recent uitreksel van de KvK (niet ouder dan 6 maanden)

– Het aanvraag formulier subsidie en bewijs van betaling

– Ter verificatie:
Het bankrekeningnummer van de aanvrager,
De naam van de onderneming of de organisatie
De datum moet zichtbaar zijn (niet ouder dan 6 maanden)

– Het rapport van de duurzaamheidscan: Het Energie Neutraal Plan

 

"

Stap 5

De gemeente betaalt binnen 6 weken de subsidie aan je uit.

Opmerking!

Het totaalbedrag dat aan subsidie kan worden uitgekeerd is beperkt. Wees er dus op tijd bij.