We-ar vintage & design, kleding met een verhaal. Eigenaars Wietske Claessen en Ofir Elbaz, wonende te Amsterdam hebben We-ar vintage & design in 2013 opgezet in Roermond. Vreemd? Helemaal niet! Er was geen vintage winkel in Roermond en daar het de geboortestad van Wietske is, was die keuze snel gemaakt. Na een jaar hebben ze de stap genomen om in Maastricht te beginnen. De Rechtstraat zou het worden; een fijne straat, rustig maar in opkomst, met mooie boetiekjes en restaurants. Ze vonden er een mooi pand met een authentieke sfeer. Wietske vertelt: “De houten balken, de trap met mergelsteen aan de wanden en de mooie details doen veel voor de sfeer. Ofir en ik zijn een goede combinatie, creatief en bouwkundig.” Al snel volgde de tweede boetiek Achter het Vleeshuis.

 

Maar eigenlijk wil Wietske het helemaal niet over zichzelf hebben, en juist haar team in de spotlight plaatsen. “Het team zorgt voor het thuisgevoel in onze winkel. Ze zijn goed met mensen, waarderen onze klanten en hebben allemaal van nature een open blik. Het is een team dat de klanten aanvoelt en met hen meedenkt en ze verkopen vanuit hun hart en intuïtie,” aldus de enthousiaste Wietske. “Elke klant en elk item is uniek in onze winkel. Flo, Jessica, Lisa en Isabelle durven je ook eens een andere stijl aan te raden. Stylen is namelijk een manier van uitdrukken van wie je bent en waar je voor staat.”

Tijdens corona waren er wat aanpassingen nodig. “We verwelkomen de klanten altijd al met een lach. In deze tijd vullen we dat aan met een handgelletje. We maken de paskamers schoon na gebruik en stomen de kleding na het passen. Ondanks alles vinden we het belangrijk dat de klanten zich nog steeds vrij kunnen voelen in onze winkel, zowel voor de klant als voor ons zelf. Het is belangrijk om te leven in het nu en te vertrouwen op wat er komen gaat. Er is maar éen weg en dat is vooruit!”

Optimistisch als ze is, heeft Wietske dan ook een mooie wens voor collega-ondernemers: “We staan er samen in en hopen dat we er samen uit mogen komen! Wij gunnen iedere ondernemer het allerbeste.”
https://m.facebook.com/wearvintagedesign/
Achter Het Vleeshuis 33, 6211 GR Maastricht

Vrijthof 23, 6211 LE Maastricht

+31 (0)43 - 851 89 77

Volg ons op social media