hie(.van achter het vlees huiseO N D E R N E M E R S  O P G E L E T

Veilig en verantwoord wachten voor een winkel

Met oog op de komende vrije dagen en de verwachte aanloop van mensen, is het zaak om dit in goede banen te leiden. Veiligheid is verantwoordelijkheid en die nemen we samen. Zorg daarom dat jij up-to-date bent en jouw winkel (indien nodig en waar mogelijk) voorziet van een ‘wachtvak’. Hiermee voorkomen we dat er voor en in winkels onveilige situaties ontstaan voor bezoekers en personeel.

Waar mag het?

Bekijk de folder voor alle straten. Afhankelijk van de breedte van de straat mag er aan beide kanten, aan één kant of géén wachtvak worden gemaakt. Dit zal in sommige gevallen vragen om af te stemmen met ‘de overbuurman’, zodat de straat ten alle tijden begaanbaar blijft. Mocht je er in goed overleg nog niet uitkomen dan kan je contact opnemen met TOM (Team Ondernemen van Gemeente Maastricht)  Zij zijn van 09:00 tot 17:00 telefonisch te bereiken via 043 350 40 50 en per mail ondernemen@maastricht.nl.

Op verzoek van ondernemers heeft de corona denktank besloten om van de straat ‘Achter het vleeshuis’ een dynamische eenrichtingstraat te maken (dus enkel bij grote drukte). In de straat zullen er daarom geen wachtvakken meer zijn. Waar het wel mag? Dat vind je in de folder.

Wat heb je nodig?

Een meetlint, tape en duidelijke instructies! We gaan er van uit dat je zelf een meetlint hebt. Tape en een instructiefolder kun je ophalen bij één van de drie distributiepunten. Kies het punt dat voor jou het dichtst in de buurt is:

De drie distributiepunten zijn:

            DARQ – Maastrichter Smedenstraat 2, 6211 GL Maastricht

            Mrs. O & more – Stationsstraat 54, 6221 BR Maastricht

            Boekhandel Dominicanen – Dominicanerkerkstraat 1, 6211 CZ Maastricht

Check voor de zekerheid of het distributiepunt geopend is, voor je langsgaat.

Let op:

– Als je de tape van het distributiepunt gebruikt, dien je de rol ook weer terug te brengen zodat een volgende ondernemer hiermee verder kan!

– Het is niet verplicht om deze tape te gebruiken, je mag dit ook met een eigen tape doen. Zolang je de richtlijnen (zie folder) in acht neemt en de situatie veilig is.