Het toenemend belang van technologische ontwikkelingen en de invloed die dit heeft op maatschappelijke en economische ontwikkelingen voor binnensteden, wordt algemeen onderkend. Zo zullen digitalisering, robotisering, 5G etc. onder de noemer van Smart City steeds meer impact hebben. Hierbij moet bijvoorbeeld gedacht worden aan bereikbaarheid, veiligheid, afvalverwerking, parkeren, informatieverstrekking, augmented reality toepassingen etc.

 

Al jaren is onze inzet erop gericht om Maastricht een economisch vitaal en toekomstbestendig centrum te laten zijn en blijven, waar het goed wonen, werken, ondernemen, studeren en recreëren is, passend in het tijdsbeeld waarin we leven. Smart City zal steden veranderen, waarbij uitgangspunt voor Maastricht is dat de authenticiteit blijft bestaan. Dat is de uitdaging waar we met z’n allen voor staan en dat zal de rode draad van de thema-avond zijn.

 

Voor Maastricht, met haar aantrekkelijke centrum, is het van belang om voorbereid te zijn en in te spelen op de kansen en mogelijkheden die Smart City gaat bieden. Smart City zal steden veranderen, waarbij het uitgangspunt voor Maastricht is dat de authenticiteit van de stad blijft bestaan. Dat is de uitdaging waar we met zijn allen voor staan.

Om belanghebbenden en stakeholders mee te nemen in deze ontwikkeling, organiseerden we in samenwerking met de Provincie Limburg, de gemeente Maastricht en Maastricht University een thema-avond over Smart City.

De thema-avond was er op gericht om retail- en horecaondernemers kennis te laten maken met het fenomeen Smart City. O.a. de volgende vragen kwamen aan bod:

 • Met welke ontwikkelingen krijgen we te maken?
 • Wat betekent dat voor Maastricht?
 • Wat betekent dat voor het centrum van Maastricht?
 • Welke kansen zijn er voor mijn onderneming?

 

PROGRAMMA

Datum24 juni
Aanvang19.30 uur
LocatieSt. Janskerk Maastricht
ModeratorFrans Pollux
Afsluiting met borrel21.30 uur

 

SPREKERS

 • Richard van Hooydonk – Trendwatcher
  Waar krijgen steden mee te maken en hoe ziet de toekomst van retail eruit?
 • Jan-Willem Wesselink – Programmamanager Future City Foundation
  Smart? City! Hoe werk je samen om echt een slimme stad te worden?
 • Dr. Kathleen Gabriels – Maastricht University
  Wat kan Smart City voor Maastricht betekenen ‘van dromen naar realiteit’?
 • Presentatie onderzoek MSc studenten Maastricht University ‘Premium Programma’
  Domeinen van een slimme stad, met voorbeelden van andere steden en hoe verhoudt Maastricht zich tot deze steden?
 • Interview met deputé van Provincie Limburg, Vivianne Heijnen – wethouder gemeente Maastricht en Paul ten Haaf – directeur Centrummanagement Maastricht

 

 

Vrijthof 23, 6211 LE Maastricht

+31 (0)43 - 851 89 77

Volg ons op social media