Etalages gezocht voor Reuzengilde Gigantius Maastricht

Op 1 en 2 juni 2024 organiseert Reuzengilde Gigantius Maastricht de 11e editie van het internationale Reuzenfeest in de binnenstad van Maastricht. Dit evenement telt zo’n 3000 deelnemers en trekt tienduizenden bezoekers naar de stad.

Reuzengilde Gigantius hecht veel waarde aan het overbrengen van de reuzencultuur, de geschiedenis van stadsreus Gigantius en de historie van onze stad. In aanloop naar het Reuzenfeest organiseren ze daarom een scholenactie voor groepen 6 en 7 van de Maastrichtse basisscholen.

De kinderen krijgen les op school van gildebroeders. Vervolgens gaan ze aan de slag om zelf een mini-reus te bouwen. Deze reuzen voeren de kinderen mee in een speciale kinder-reuzenstoet op zaterdag 1 juni. In totaal doen er 11 Maastrichtse basisscholen mee. Het is de tweede keer dat Gigantius deze scholenactie organiseert; de eerste editie vond plaats in 2019 en was een groot succes.

De kinderen steken veel energie en moeite in het bouwen van hun eigen reus. Hoe mooi is het dan als iedereen van deze creaties kan genieten! Daarom krijgen deze mini-reuzen vanaf de meivakantie een plekje in etalages in de binnenstad. Elke reus krijgt een QR-code erbij in de etalage, waarmee je een plattegrond kunt downloaden waarop de locaties van alle mini-reuzen staan. Op die manier kunnen belangstellenden een tocht door de binnenstad maken en de reuzen in de verschillende etalages bekijken.

Tentoonstellen scholenactie Reuzengilde Gigantius

Voor het tentoonstellen van de mini-reuzen in etalages in de binnenstad zijn we op zoek naar ondernemers die het leuk vinden om vanaf de laatste week april tot 1 juni een mini-reus in hun etalage te zetten. In ruil voor deze gastvrijheid geven wij ruchtbaarheid aan het feit dat er een reus in de etalage staat: via onze online- en social-media kanalen, en via de looproute met de QR-code.

Heb je interesse om een mini-reus onderdak te bieden of wil je meer weten over deze actie, neem dan contact met ons op via info@cmmaastricht.nl.

Etalages-gezocht-voor-scholenactie-Reuzengilde-Gigantius