Ondernemerslab voor MKB

 

Iedere twee weken (oneven weken) op dinsdag van 09:30-17:30 uur vindt het OndernemersLab plaats bij de SNS Expertisecentrum in het Sphinxkwartier. Dit is een loket voor ondernemers in de binnenstad waar verschillende experts aanwezig zijn voor advies op maat en een oriënterend gesprek. De experts hebben op focus op het MKB en startups. De aanwezige partners van OndernemersLab zijn: Qredits, Stichting Groene Economie Limburg, Ondernemersadviseurs, SDG House Maastricht, Inspiratiehuis voor ondernemers en NieuweStroom.

Het ondernemerslab wordt mogelijk gemaakt door SNS Expertisecentrum Maastricht, Qredits, Stichtibg Groene Economie Limburg, Ondernemersadviseurs, Inspiratiehuis voor ondernemers, SDG House Maastricht, NieuweStroom en Centrummanagement Maastricht.

Qredits | Qredits biedt een springplank voor starters, is een buddy voor beginners en een vliegwiel voor blijvers. We helpen bij alles wat ondernemers nodig hebben om te starten of om door te groeien. Qredits financiert ondernemers met een goed plan tot €250.000, we geven praktische trainingen om je ondernemerschap een boost te geven én helpen ondernemers met een professionele coach. Dat alles doen we zonder winstoogmerk, want al onze opbrengsten investeren we direct in goede begeleiding.

Stichting Groene Economie Limburg | Ondernemers helpen om de handschoen op te pakken die verduurzaming heet. Dát is de missie van Stichting Groene Economie Limburg, met name waar het gaat om de energietransitie. Met onafhankelijk advies, met stimulerende begeleiding, En dat vrijwel altijd kosteloos. Voor meer informatie: www.groene-economie.com

Ondernemersadviseurs | Ondernemersadviseurs is een multidisciplinair team dat ondernemers in het MKB ondersteunt met administraties & belastingen, management-dashboards plus advisering & coaching op elk terrein van de bedrijfsvoering. Denk hierbij aan juridisch, fiscaal, financieel, financiering, strategisch, fusies & overnames, HR, management & organisatie, marketing, creatie en verkoop, turnaround management, ondernemerscoaching, team coaching en multidisciplinaire bedrijfsbegeleiding.

SNS Expertisecentrum Maastricht | SNS is er voor ondernemers die Nederland laten draaien. Als ieder mens sterker wordt, wordt Nederland sterker. Daarom zien wij ook die mensen staan die anderen over het hoofd zien. Kleine ondernemers bestaan niet, vinden wij. Wij nemen hun plannen wél serieus. Hoe groot of klein je bedrijf ook is, wat je ambities ook zijn, je bent welkom bij ons. Vakmensen zoals loodgieters, timmerlieden, designers en appontwikkelaars voelen zich vaak niet gezien. Bijvoorbeeld wanneer ze een financiering nodig hebben voor een eigen bedrijfspand of loods. Daarom hebben wij de SNS Bedrijfshypotheek al vanaf € 50.000.Wat wil je de komende jaren bereiken met je bedrijf? En hoe kunnen wij je daarbij helpen? We sparren er graag met je over. Maak een afspraak met 1 van onze experts, we bespreken graag jouw financiële vragen. Bij SNS kun je wél nog door de voordeur naar binnen lopen. Daarom ben je van harte welkom in het Expertisecentrum of bij één van onze inspirerende bijeenkomsten. Meer info via www.sns.nl/expertisecentrum.nl

Inspiratie huis voor ondernemers | Het Inspiratiehuis voor ondernemers heeft als missie om samen sterker te ondernemen en we zijn een bedrijf zonder winstoogmerk. Dat merk je gelijk bij binnenkomst als je komt kennismaken met Marlies Heeringa of Joyce Verheijden. Samenwerken is hard nodig in deze nieuwe uitdagende tijden. Als startende ondernemer ben je de eerste drie jaar nog veel aan het uitzoeken: wat bied je aan, welke klanten passen bij je, hoe kom je aan genoeg betalende klanten, heb je voldoende ondernemers skills zoals netwerken, verkopen, branding financieel inzicht en heb je een sterk ondernemersnetwerk waar je op kan bouwen. Daar helpen wij je graag bij meteen vanaf het begin met veel praktische expertise van onszelf maar ook van de ervaren ondernemers die trainer zijn in onze programma’s. Neem sowieso een kijkje op de site, lees onze reviews en download het gratis stappenplan. www.inspiratiehuismaastricht.nl

SDG House Maastricht | Iedereen kan bijdragen aan een betere wereld door dingen anders te doen of te laten en vooral door het samen te doen. SDG House Maastricht is een centrale plek waar burgers, bedrijven, scholen, maatschappelijke organisaties, kennisinstellingen en overheden in de Euregio samenwerken aan een leefbare wereld sinds de lancering van de Sustainable Development Goals (SDG’s of Global Goals) in 2015. SDG House Maastricht maakt deel uit van een landelijk netwerk van SDG huizen.

NieuweStroom | Als Nederlandse grondlegger van dynamische prijzen breekt NieuweStroom sinds 2012 de markt open. Eerlijke prijzen en relevante kennis helpen je als ondernemer betere keuzes te maken. NieuweStroom heeft geen toverstaf of gratis stroom en gas, wel helpen ze je zowel nu én in de toekomst slimmer besparen, innoveren en verduurzamen.

Business Link Builders | Een rijk vertakt regionaal netwerk, gelinkt aan tal van organisaties, branches en ondernemersverenigingen. Dat zetten we in voor ondernemers die bij BLB zijn aangesloten. Ook jouw onderneming introduceren we met plezier bij potentiële businesspartners. Naast linken, bouwen we ook graag in praktische zin mee aan jouw business. Met flexibele werk- en vergaderruimtes in ons sfeervolle pand hartje Maastricht bijvoorbeeld, waar je met leads, klanten of andere members kunt afspreken.

Team Ondernemen Maastricht | Ben je onder ondernemer en heb je vragen. Dan kun je terecht bij Team Ondernemen Maastricht. Iedereen kan bij ons terecht: startende ondernemers, maar ook bestaande ondernemers, al gevestigd of nog te vestigen in Maastricht, groot of klein. We wijzen u de weg binnen de gemeentelijke organisatie.

Centrummanagement Maastricht | Centrummanagement Maastricht zet zich in voor de belangen van ondernemers, de behoeften van bezoekers en de meerwaarde voor bewoners. Samen met hen werken wij aan de binnenstad; een goedontwikkeld, economisch vitaal, gastvrij en toekomstbestendig centrum.