Domeinvergadering verbreding horeca in de periferie 

Tijdens de Domeinvergadering gisterenavond heeft Centrummanagement Maastricht namens verschillende ondernemersverenigingen in het centrum en samen met KHN, VEBM en SAHOT, de Raad geïnformeerd over het risico voor uitholling van de binnenstad wanneer verbreding van horeca in de periferie wordt toegestaan. 

De discussie is complex, maar het is belangrijk dat we met elkaar vasthouden aan de lijn om het goede economische klimaat van het centrum te beschermen, zowel voor ondernemers in de binnenstad als in de wijken, zoals het beleid van de Raad dit de afgelopen decennia zo goed gedaan heeft. Centrummanagement Maastricht roept de Raad op om een goede afweging tussen de verschillende belangen te maken en het huidige beleid, een succesvol distributieplanologisch systeem, niet te verstoren voor de wensen van een individuele ondernemer. De Raad heeft alle meningen gisterenavond gehoord en vergadert hierover volgende week verder.

De Limburger en De Nieuws Ster hebben een artikel geschreven over dit onderwerp. Deze zijn via onderstaande links terug te lezen:

Artikel van De Limburger

Artikel van De Nieuwe Ster

Tijdens de domeinvergadering zijn meerdere documenten ter sprake gekomen, deze zijn via onderstaande buttons te bekijken.