Helaas! Dit jaar (2020) is de Dag van de Vlaai afgelast

in verband met de aangescherpte corona maatregelen.

Dag van de Vlaai

Op 25 oktober 2017 is ‘de Dag van de Vlaai’ geïntroduceerd. Deze dag, waarop de vlaai ‘gevierd’ wordt, krijgt ieder jaar een andere invulling. De vlaai uit Maastricht is het zoetste souvenir. Ambachtelijk, traditioneel, maar biedt ook veel mogelijkheden voor innovatie. Zo werd in 2018 de kiwibesvlaai geïntroduceerd. In 2019 werden traditie en innovatie wederom op spanning gezet door de introductie van de BOB-morel vlaai, een vlaai van een speciaal gecertificeerde kers uit de regio. Wat staat er voor 2021 in de oven…?

Karakteristiek Maastricht, de bourgondische gastvrijheid en het onderscheidende karakter van de stad worden onderstreept door het bekendste streekproduct, vlaai, bijna letterlijk in de markt te zetten. Door in 2019 op diverse plekken in de binnenstad vlaai uit te delen, kon elke bezoeker aan de stad die dag proeven van een stukje Maastrichtse gastvrijheid. Daarnaast werd er een vlaairoute georganiseerd waarbij een gids je tijdens een mooie route door de stad liet zien waar die heerlijke vlaai gebakken wordt.

De dag van de Vlaai als een nationale feestdag! In de hoofdstad van dé vlaaiprovincie wordt het natuurlijk één groot feest. Op vele locaties is de Dag van de Vlaai zichtbaar en voelbaar en zal je als bezoeker aan de stad smakelijk ontvangen worden…!

Vrijthof 23, 6211 LE Maastricht

+31 (0)43 - 851 89 77

Volg ons op social media