CENTRUMMANAGEMENT MAASTRICHT ZORGT TIJDENS CORONA VOOR POSITIEVE VIBE

Vrolijke aankleding van de stad
In de eerste weken na de lockdown, waren de (opnieuw) geopende winkels in Maastricht te herkennen aan een fraai sta-tafeltje van Tenmar voor de ingang van de winkel, aangekleed met een franse geranium van Groenrijk. Op deze manier boden we ondernemers niet alleen een ‘uithangbord’ maar tevens de mogelijkheid hun veiligheidsmaatregelen te presenteren, desinfectiemiddelen bij de deur te plaatsen en indien nodig mensen even te laten wachten.

Herkenbaarheid en aandacht voor veiligheidsmaatregelen
Aangezien steeds meer winkels in het centrum van Maastricht hun deuren weer openden, al dan niet met aangepaste openingstijden, wilden we voor de bezoeker duidelijk herkenbaar maken welke winkels open waren en welke veiligheidsmaatregelen er in de winkel golden. Die konden ondernemers op de tafel bij de ingang van hun winkel prominent presenteren, al dan niet in combinatie met desinfecterende handgel. Om van de gelegenheid gebruik te maken en de stad gezellig aan te kleden, plaatsten we op elke tafel een bloeiend plantje.

Ondernemers vonden het soms lastig klanten te vragen even buiten te wachten als de winkel vol was. Daarnaast bleek dat het voor veel bezoekers onduidelijk was welke winkels geopend waren. Op deze manier boden we voor beide zaken een oplossing en zorgden we voor meer duidelijkheid voor het publiek. Op deze manier wilden we bezoekers aan de binnenstad gastvrij, herkenbaar en verantwoord ontvangen en de consument het vertrouwen schenken om weer (veilig) te komen shoppen.

De ondernemers werden opgeroepen hun tafeltje verder in stijl van de winkel ‘aan te kleden’ en wekelijks werd door ons een mooiste tafeltje gekozen en op onze social media kanalen in het zonnetje gezet. In mei werden de tafeltjes weggehaald om alle ruimte te geven aan de bezoekers en in juni zijn we de samenwerking aangegaan met ‘just to cheer you up’ om een vervolg te geven aan deze eerste succesvolle actie.

Steunen van ondernemers binnenstad
Rood, oranje, blauw, geel, groen…. Liep je Maastricht binnen, dan zag je tussen juni en oktober alle kleuren van de regenboog in de lucht, al wapperend aan de gevels. We hadden toen namelijk de handen ineengeslagen met tweeling Anne en Lieve Hayen van‘Just to cheer you up!’ De zussen staan inmiddels bekend om hun iconische regenbogen die ze, toen corona de stad overnam, op de etalages van ondernemers in de binnenstad schilderden.

De lucht in
Om de stad opnieuw wat op te vrolijken, moesten we de lucht in. Met vlaggen dus. Daarom vroegen wij Anne en Lieve om hun bekende regenboog uit te brengen op gevelvlaggen. De regenboog als symbool paste in onze ogen perfect in deze tijd. Na deze moeilijke periode, de symbolische regen, zal het zonnetje tenslotte weer gaan schijnen. Het resultaat: Zo’n 700 vlaggen die begin juli door ‘Avontuur Limburg’ werden opgehangen en tot september wapperden. Zo lieten we de binnenstad weer als vanouds stralen!

Vrijthof 23, 6211 LE Maastricht

+31 (0)43 - 851 89 77

Volg ons op social media