“Het begin van de zomer vier je in Wyck met Route du Soleil 22 & 23 juni 2024”

Lampionnen, muziek, hapjes & drankjes en gezelligheid in de straten van Wyck. Samen laten we zien: Tijdens de Route du Soleil begint de zomer in Wyck! Ook dit jaar zorgen Centrummanagement en Wyck Promotie samen voor de zomerse aankleding van de wijk en aantrekkelijke promotie. De Wyckerbrugstraat en de Rechtstraat worden afgesloten voor verkeer. Aan jullie als ondernemers is het om invulling te geven aan de activiteiten langs de route in de wijk! Dus verras je klant spontaan! Trek mensen naar je zaak met een speciale actie of een zomerse activiteit in lijn met het thema “Route du Soleil”.

Waar kun je aan denken?

 

Schenk een vrolijk drankje, hou een winactie, verzorg een (mini) make-over, draai verzoekplaatjes in je horecazaak, laat kinderen schmincken, biedt een leuke give-away, maak een fotospot; een zonnig/zomers decor of hoekje waar je een leuke selfie kan maken, decoreer een zonnige etalage of zorg voor aankleding met veel geel/oranje/zonnetjes, hou een loterij of raadspelletje waar je een kadobon mee kan winnen, zet een grabbelton (voor kids) neer, geef een modeshow in of voor de zaak, verzorg proeverijtjes, een menu du soleil of een cocktail du soleil… jullie hebben vast creatieve ideeën, dus laat je fantasie de vrije loop!

Aankleding 

Lampionnen

Zoals bij de voorgaande edities worden er weer gekleurde lampionnen opgehangen boven de Rechtstraat, de Wyckerbrugstraat en de Hoogbrugstraat. Wil je zelf extra lampionnen ophangen, dan kun je die bij Centrummanagement voor inkoopsprijs bestellen. De kosten zijn €4,00 incl. BTW voor een lampion van 35 cm doorsnede en €5,50 incl. BTW voor een lampion van 45 cm doorsnede. Laat het ons weten en wij zorgen ervoor dat we de lampionnen voor je bestellen.

Wil je binnen het gebied zelf lampionnen ophangen? Houd dan boven de straat de minimale hoogte van 4.50 meter aan. Je kunt contact opnemen met Centrummanagement zodat wij ze met een hoogwerker voor je kunnen komen ophangen op 24 of 25 juni. Wij dragen de kosten voor het ophangen en de hoogwerker, maar hou het wel een beetje bereikbaar.

Marktkramen

We stellen weer een aantal marktkramen ter beschikking. Wil je hiervoor in aanmerking komen, meld je dan zo snel mogelijk, want op is op! Let op! Mocht je ervoor kiezen om een marktkraam in te richten, dan dien je de marktkraam beide dagen te vullen en ‘bemensen’, een lege plek staat tenslotte niet mooi.

Tentjes / parasols

Wil je gebruik maken van een partytent of kleine overkapping? Laat ons dit dan z.s.m. weten, dan tekenen we deze in op de vergunnning. Deze tent dient goed bevestigd te worden en mag alleen zo geplaatst worden dat deze niet hinderlijk is voor passanten. Plaats je een parasol, zorg er dan voor dat deze op een stevige poot of verankerd staat!

Parkeerplaatsen

Als je een parkeerplaats voor de deur te wilt gebruiken, mag dat. Geef dit dan aan aan ons door! Je moet dan zelf een oplossing vinden voor het vrijhouden van deze plek.

 

 

Huishoudelijk reglement

Veiligheid

Marktkramen, statafels, parasols, stoeltjes, catwalks etc. mogen allemaal alleen op de stoep geplaatst worden! Ondanks dat de straat autovrij wordt, moet deze vrijblijven voor de hulpdiensten. Hier mogen dus wel mensen lopen.

Hapjes en drankjes

Voor horecagelegenheden die op/bij hun reguliere terras een buitenbar willen plaatsen OF op een plek langs de route een bar willen plaatsen, wordt een algehele ontheffing voor zwak alcoholische dranken geregeld. WEL moet per locatie de naam van de leidinggevende worden doorgegeven! Gebruik van glaswerk wordt toegestaan (maar niet toegejuicht) door de Gemeente. Op je eigen terras mag je aan je zittende gasten vanzelfsprekend hetzelfde serveren als normaal. Je bent zelf verantwoordelijk voor het checken van de leeftijdsgrens.

Ben je als niet-horeca ondernemer van plan met eten & drinken te werken? Denk er bij drank dan aan dat deze alleen non- of zwak alcoholisch mag zijn (bijvoorbeeld mensen met een bubbeltje ontvangen). En geef ons dan de naam van de eindverantwoordelijke door en denk eraan ID te checken! Wat betreft eetwaren: denk aan de gebruikelijke hygiënevoorschriften die hiermee gemoeid zijn. Het is sowieso van belang dit bij ons te melden zodat we het kunnen opnemen in de vergunning.

Muziek

Wil je een live muziekje buiten plannen of boxen met muziek plaatsen? Dat kan, maar niet iedereen kan dat natuurlijk doen. De muziekpunten mogen niet te dicht op elkaar komen te staan, dus we inventariseren de aanmeldingen en bekijken dan of en waar het mag. Die beslissing nemen we samen vanuit Ondernemend Wyck en Centrummanagement. Sowieso belangrijk: maximaal 85 db is toegestaan bij gebruik en inzet van (live) muziek buiten!

Vuur

Wil je gebruik maken van een barbecue o.i.d., neem dan even contact op met Centrummanagent, dan sturen we je de regels toe en/of kijken we samen naar de mogelijkheden.

Afval

Check aan het einde van de dag of er geen rommel op de straat achter blijft en breng zelf je afval even weg. Zo zorg je ervoor dat Route du Soleil ook op zondag fris start en dat we na afloop alles netjes achterlaten!

We hopen dat jullie net zo enthousiast zijn als wij en dat we snel van jullie horen!

Vrijthof 23, 6211 LE Maastricht

+31 (0)43 - 851 89 77

Volg ons op social media