Local.seven brengt lokale producten en beleving naar de consument. Een platform waar lokale ondernemers in Zuid-Limburg, met name uit horeca- en voedselproductiesector, een pakket of diner vol ambachtelijke streekproducten aanbieden. Alleen of samen met andere ondernemers.

Het idee kwam van Maurice Dassen van WinWin Limburg. Hij vertelt: “Tijdens de lockdown werden steeds meer mensen zich bewust van het belang van lokale ondernemers. Dit idee, met als doel bewust lokaler leven, speelde al langer en kwam ineens in een stroomversnelling. Inmiddels dragen al 60 ondernemers hun steentje bij.”Het platform staat voor lokale samenwerkingen tussen ondernemers en goede vindbaarheid voor de inwoners. Die samenwerkingen zijn volop gestart. “Veel ondernemers hebben elkaar nu écht gevonden. Ze vullen elkaar aan op het gebied van kwaliteit en beleving. Met Local7 kijken we ook vooruit: wat kunnen we doen om deze vormen van samenwerking duurzaam te laten worden?

Zo hebben we bijvoorbeeld nagedacht over een gezamenlijke koeriersdienst. Binnenkort is Demarrage Fietskoeriers de organisatie die de pakketten bezorgt bij de consument. Dit kunnen we mede doen dankzij de steun van het Kickstartfonds, een fonds dat samenwerkende ondernemers helpt die kansen zien in coronatijd.”

Op ‘de Dag van de Zorg’ werd het initiatief gelanceerd. Envida was de eerste die de pakketten cadeau deed aan haar personeel. Alle medewerkers kregen een prachtig pakket om de zware tijd wat te verlichten. “Mooi dat zo’n organisatie in ons concept gelooft en het wil gebruiken om haar waardering uit te spreken naar al die zorgmedewerkers die dat zo enorm verdienden,” aldus Maurice. “Op deze manier verbindt ‘Local7’ kleine ondernemers en (grote) organisaties. De meerwaarde? Enerzijds leren de medewerkers van de organisaties een gevarieerd aanbod kennen, anderzijds is het een boost voor de lokale economie en de ondernemers die in onze straten het verschil maken. Naast Envida en het Bonnefanten College zijn ook de gemeente Maastricht, Maastricht Sport en de personeelsvereniging Stadhoes nu aan Local7 verbonden.

Meer informatie vind je op www.local7.nl.

Vrijthof 23, 6211 LE Maastricht

+31 (0)43 - 851 89 77

Volg ons op social media