Sanne Tummers van Tekst & Stijl is al van jongs af aan gefascineerd door wat er ‘achter de schermen’ gebeurt. “Of het nou de keuken van een restaurant of het magazijn van een winkel was, ik ben ‘nieuwsgierig geboren’”, lacht ze. “Geen wonder dat ik koos voor de studie Communicatie in Eindhoven, later nog aangevuld met journalistiek.’

Ze werkte bij een reclamebureau, werd hoofdredacteur van een magazine en startte in 2009 fulltime voor zichzelf. Het romantische beeld op van urenlang nachtelijk geratel op een typemachine in een donker zolderkamertje duikt op. “Nou… in werkelijkheid waren dat gelukkig een prima laptop en een fijn appartement in Wyck!”

In 2015 betrok de van oorsprong uit Schinveld afkomstige Sanne haar droomhuisje in de Rechtstraat. Samen met partner Oscar met wie ze naast het huis ook het kantoor op de begane grond deelt. Er volgde gezinsuitbreiding. En kantooruitbreiding. “In 2017 leerde ik Janneke Grolleman kennen. We bleken dezelfde opleiding te hebben gedaan en delen onze liefde voor de creatieve manier waarop je verhalen kunt gebruiken. Het klikte en ‘Tekst en Stijl’ werd een team. We prijzen ons nog elke dag gelukkig met deze werkplek. Vanuit hier, middenin Wyck, kunnen we alles volgen!”

Voor Janneke, van origine uit Hoensbroek, was werken in Maastricht niet genoeg. Al snel besloot ze te verhuizen en leerde ze de stad, de omgeving en de ondernemers kennen. Ze vertelt: “Met opdrachtgevers als Centrummanagement, Maastricht Marketing en de redactie van Time to Momo Maastricht, loopt het schrijven voor- en over de stad als een rode draad door onze werkzaamheden.”

Sanne: “Achter alles en iedereen zit een verhaal, daar hoef je echt geen BN’er voor te zijn. Eens mocht ik prins Bernhard Junior interviewen. Of eigenlijk: ik mocht hem vooraf afgestemde vragen stellen en kreeg ingestudeerde antwoorden. Zo jammer. Diezelfde middag sprak ik een ondernemer. Die nam me enthousiast mee in zijn levensverhaal. Toen wist ik: dit is wat ik wil. Verhalen vol passie in woorden vangen!”

“We love it when great things come together!” Tegenwoordig maken de dames steeds vaker een ‘uitstapje’ naar content in beeld. Niet gek, als je samen met KoekoeK film hetzelfde kantoor deelt. Zo is Janneke regelmatig in Wyck te vinden met haar vlogcamera en produceerden KoekoeK Film en Tekst & Stijl laatst samen een TV-serie over de Via Belgica.

Het is overduidelijk: Sanne en Janneke hebben hun droombaan. Blijft er nog iets te wensen over? “Nou… we zouden eigenlijk een nieuwe naam willen, die beter verwoordt wat we allemaal doen. Maar, het werk voor opdrachtgevers gaat voor en we hebben het nu tè druk met mooie teksten, ideeën en concepten voor anderen. Helaas. Of nee:.. gelukkig!”

Wij willen ons nergens mee bemoeien… maar dank jullie wel en succes ‘Sanneke’!

Rechtstraat 30,
6221 EJ Maastricht

http://www.tekstenstijl.nl/
sanne@tekstenstijl.nl

Vrijthof 23, 6211 LE Maastricht

+31 (0)43 - 851 89 77

Volg ons op social media