Over Stadsbrouwerij Maastricht valt veel te vertellen. Het beeldbepalende pand is niet weg te denken van de Oevers van de Maas. “De iconische neonletters stralen sinds dit jaar weer, na 18 jaar, op de voormalige koeltoren en geven iedereen die van de binnenstad richting Wyck loopt weer het vertrouwde beeld” opent Tom de Lepper, oprichter van Stadsbrouwerij Maastricht.

Kenners herinneren zich waarschijnlijk nog de voormalige Brouwerij De Ridder. “Na de sluiting destijds hield De Ridder er een ‘bierclub’ op na! Een illuster gezelschap van voormalig directeuren, brouwers en verkoopleiders die wij mochten ontvangen bij de proeverij van de eerste versies van de Maltezer!” En, smaakte het bier, vragen wij ons dan af? “We wisten dat het goed zat toen ze luidkeels liedjes inzetten!” lacht Tom.

Het huisbier, genaamd Maltezer, is een Dort(munder)stijl bier. “De stijl op zich is misschien niet zo bekend, maar de ‘broertjes’ en ‘zusjes’ des te meer: de Brand Imperator, Gulpener Dort en Alfa Super Dortmunder. Een bierstijl die we alleen hier in Zuid-Limburg kennen!” legt Tom uit.

Inmiddels wordt er flink geklust in de brouwerij. “We zorgen ervoor dat we weer fris en goed beslagen ten ijs kunnen komen als de horeca weer open mag. Bier verbroederd namelijk. Vandaar ook onze actie waarbij we met Servaas Cafe, (eet)-Cafe de Zwaan en onze leverancier The Hoppy Brothers bierpakketten leveren. Het gave is dat er bier uit vaten wordt getapt in 75cl-flessen. Zo kan iedereen thuis genieten van vers getapt bier uit één van hun favoriete café’s.”

Tom wenst iedereen daarom goede moed toe: “In the end everything will be alright, if it’s not alright, it’s not the end. Kortom: doorzetten iedereen!”

Bedankt en succes Tom! 

Stadsbrouwerij Maastricht
Oeverwal 12, 6221 EN Maastricht

043 855 3258

https://stadsbrouwerijmaastricht.com/

Gepubliceerd op 01/05/2020

Vrijthof 23, 6211 LE Maastricht

+31 (0)43 - 851 89 77

Volg ons op social media