Le Fernand, Café Manger is ‘La Douce France’ in Maastricht. Wanneer Fernand Rosier door de Koestraat naar de Stenenbrug loopt, krijgt hij regelmatig een déjà vu naar 2016.”Ik tuurde een beetje in ’t rond, toen mijn oog viel op een visitekaartje aan de deurklink van toenmalig Café Zeezicht. Ik wist al langer dat ik een eigen zaak wilde beginnen. Zou dit dan de plaats zijn waar ik mijn droom zou realiseren?”

Fernand’s wens werd steeds sterker en concreter. “In mijn gedrevenheid contacteerde ik bijna iedereen die ook maar iets met de zaak te maken had. Ik wilde met mijn enthousiasme aantonen dat ik de nieuwe eigenaar móest worden van deze mooie gelegenheid.” Maar er waren kapers op de kust. “De contactpersoon zag toekomstperspectief in mijn plan en mijn bod was zo goed als geaccepteerd… Maar er was ook nog iemand anders waarmee ze graag in zee gingen.”

“Ik ging naar mijn goede vriend Yves om er een glaasje te drinken. Ik had de plannen nog met niemand gedeeld, omdat ik bang was dat ik dan te voorbarig zou zijn… Na enkele pilsjes bleek dat hij zelf ook een pand op het oog had om zijn horeca carrière naar een hoger niveau te tillen. Op een gegeven moment keken we elkaar aan en wisten we het: we hadden allebei onze zinnen op dit pand gezet. De rekening werd snel gevraagd en we zijn naar huis gegaan. Gelukkig kunnen we er nu hartelijk om lachen. Yves heeft ietsje verderop een prachtige zaak neergezet, zo zitten we allebei met onze droom in dezelfde straat!” lacht Fernand.

Fernand mag zich inmiddels de trotse eigenaar van Le Fernand noemen. “Ik ben ontzettend trots, maar blijf graag bescheiden. Dat is denk ik ook heel Maastrichts. De Franse invloeden die Maastricht zo kenmerkend maken probeer ik bij Le Fernand om te zetten in een ervaring. Je ziet het aan de straten, je hoort het in de taal én je proeft het bij mij aan tafel. De liefde voor de Franse gastronomie… ik kan niet wachten mensen er weer op te fêteren en te doen waar ik ongelofelijk gelukkig van word!”

Le Fernand
Stenenbrug 6,
6211HP Maastricht

Tel: 043-8528952

info@lefernand.nl
www.lefernand.nl

 

Vrijthof 23, 6211 LE Maastricht

+31 (0)43 - 851 89 77

Volg ons op social media