“Alles kan gebeuren, je weet het maar nooit…”. Deze woorden, vaak gebruikt door Shenshen van De Verrassing in de Rechtstraat, zijn een behoorlijk accurate omschrijving van haar leven.

Van het moment dat ze echtgenoot Paul ontmoette in haar thuisland China en de emigratie naar Nederland tot het hier opstarten van hun winkel nu zo’n 10 jaar geleden, het kon allemaal ‘gebeuren’. In de mode hadden ze nooit eerder iets gedaan. Een ‘Verrassing’ was het dan ook voornamelijk voor henzelf…

Klinkt misschien impulsief, maar niets is minder waar. Paul en Shenshen zijn zorgvuldig te werk gegaan bij het uitdenken van hun winkelconcept. Ten eerste door uitgebreid merken onderzoek te doen. Als gevolg daarvan voeren ze vier in Nederland (vrijwel) exclusief te verkrijgen merken die zich onderscheiden door de goede prijs-kwaliteit verhouding en de veelal natuurlijke materialen en prachtige afwerking. Ten tweede door de aankleding van de winkel, met accessoires die Paul meenam van zijn reizen. Een damesboetiek waar naast de collectie ook de Formule 1 wordt vertoond, voorzien van een rustige ‘mannentafel’ waar je in de toch al ruim opgezette winkel kunt genieten van een heerlijke kop versgemalen koffie.

Mensen voelen zich er thuis. En dat is ook de bedoeling. Shenshen praat enthousiast over haar lieve klanten: “Met velen hebben we al jarenlang contact. Soms wel drie generaties die allemaal slagen. Van de kleuterjuf van onze dochters tot de mensen die elk jaar vanuit Schotland naar de concerten van Andre Rieu komen. Zij maken elk jaar steevast een (succesvolle) stop bij de winkel.”

Ze bouwen een hechte band met hun klanten op. Hoe ze dat doen? “Ten eerste door eerlijk te zijn. Staat het niet, dan staat het niet. Daarnaast door het ijzersterke geheugen van Shenshen die nu nog weet wat je drie jaar geleden hebt gekocht,” lacht Paul. “ En last but not least, omdat we onze klanten in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Chinees of Maleis te woord kunnen staan.” Niet zo’n verrassing dus, dat de winkel al 10 jaar succesvol bestaat!

Dank jullie wel Paul en Shenshen en veel succes!

 

De Verassing
Rechtstraat 32

6221 EJ Maastricht

043 852 2340

http://www.de-verrassing.com/

 

Vrijthof 23, 6211 LE Maastricht

+31 (0)43 - 851 89 77

Volg ons op social media