Eind 2015 kwam de lang gekoesterde wens van Sjors Weekers uit. Hij opende de allereerste Kaasbar van de Benelux. (Ja.., hij was echt eerder dan Amsterdam waar ze pas sinds dit jaar een Kaasbar hebben!) In het begin heette zijn gezellige bar in de Koestraat nog ‘Café Nouveau’. Maar hoe ‘Sjiek en Sjoen’ Maastrichtenaren soms ook zijn, de mooie naam werd niet gebruikt. In de volksmond werd het meteen ‘de Kaasbar’ en in januari 2019 is de naam dan ook officieel gewijzigd.

De eenvoudige en duidelijke naam sluit mooi aan bij de eerlijke smaken in de zaak. Sjors vertelt: “Wij willen onze gasten in een gezellige sfeer de veelzijdigheid van kaas laten proeven, ontdekken en beleven. Onze drie ‘kaasmeesters’ geven persoonlijk uitleg en zorgen voor de beste kaas-drank combinaties. Zo ontdek je smaken die je nog niet eerder hebt geproefd!”

We zijn benieuwd naar de favoriete kaas van de eigenaar… “Met zoveel heerlijke kazen, is dat een hele lastige vraag. Maar voor deze zomer kies ik dan voor de Sainte-Maure de Touraine. Een zachte, spierwitte geitenkaas uit de Loire met een kenmerkend rietje van stro van binnen. Dit zorgt voor een onweerstaanbare smaak. Ziltig, zuur en met walnoot aroma,” glundert Sjors, “in combinatie met een koel glas Sauvignon Blanc!”

Inmiddels straalt hij weer. Maar ook voor hem en zijn kaasmeesters waren het pittige tijden. “Ons historische pand is nogal klein, dus we moesten creatief zijn. We mogen nu tijdelijk het terras uitbreiden naar de buren, zodat we voldoende ruimte hebben om de tafels op 1,5 meter afstand van elkaar te plaatsen. En we hebben een online reserveringssysteem aan onze website toegevoegd.” Het was even improviseren, maar Sjors heeft zijn weg er in gevonden. “Breng de creativiteit in jezelf naar boven en kijk naar wat wèl kan,” is dan ook zijn advies. Om lachend af te sluiten: “Uiteindelijk… ‘Everything is fine when you eat cheese and wine!’”

Dank je wel en veel succes Sjors!

 

De Kaasbar
Koestraat 14-16

6211 HR Maastricht

043 851 4447

info@dekaasbar.nl
https://www.dekaasbar.nl/

 

Vrijthof 23, 6211 LE Maastricht

+31 (0)43 - 851 89 77

Volg ons op social media