“Kunstenaars zijn vaak zo verdiept in hun creatieve proces, dat ze nauwelijks tijd hebben voor de commerciële kant van het kunstenaarschap. Terwijl dat net zo belangrijk is, weet ik uit mijn jarenlange ervaring als onder meer Product Manager” opent Erik Stroink. Om die reden besloot Erik, samen met Carla Leliveld, eigenaresse van CL art & design Maastricht, om jonge talentvolle kunstenaars uit zijn netwerk te begeleiden en te promoten via de online en offline galerie ‘Artichoque Art. ’.

Het aanbod van Artichoque Art varieert van schilderijen tot foto’s en beeldhouwwerken. “We werken wij veel samen met kunstenaars die hun opleiding volgden aan de MAFAD (Maastricht Academy of Fine Arts and Design)” vervolgt hij. “Een van hen is fotograaf Saïd ten Brinke. Onlangs sloot ook Sophia Kirst, die ook studeerde aan MAFAD, zich bij ons aan. Haar subtiele werk wordt vooral geïnspireerd door de natuur, Bill Viola en Wolfgang Goethe.” De komende tijd wil Artichoque Art het aantal kunstenaars verder uitbreiden. Erik: “Bij onze selectie laten we ons vooral leiden door wat we zelf mooi vinden. Dan is het ook makkelijker om onze kunstenaars volledig te ontzorgen en hen alle randzaken uit handen te nemen.”

Door de coronacrisis focust Artichoque Art zich nu vooral op digitale activiteiten. “Momenteel optimaliseren we de website en geven we die vorm. Iedereen kan er namelijk alle werken bekijken en eventueel meteen tot koop overgaan” aldus Erik. Kijk op www.artichoque.nl. Maar ook offline valt er nog genoeg te beleven! “We gingen onlangs een unieke samenwerking aan met het Amsterdamse Antiquariaat Schierenberg, waardoor we een collectie ‘fine art on paper’ met o.a. het bekende grafische werk van M.C. Escher kunnen aanbieden.”

Ten slotte organiseert Artichoque Art ook pop-up exposities, om (jonge) kunstenaars in deze tijden een podium te bieden. In Het Coachhuis Maastricht aan de Boschstraat 45 loopt tot en met 31 mei de openingsexpositie ‘Spring Fever’. Er zijn recente fotowerken te zien van Saïd ten Brinke Fotografie&Workshops en Felix Baumsteiger, bronzen sculpturen en light art van Arvid Henkes, schilderijen van Maurizio Pibia en eveneens schilderijen en de voor hem kenmerkende sculpturen van gerecycled materiaal van de Spaanse kunstenaar Sergio Montero. Elke zondag van 12.00 tot 17.00 uur geopend, op andere dagen is een bezoek mogelijk op afspraak.

Bedankt en succes Erik en Carla!

Heb jij net zo’n inspirerend verhaal als Erik en Carla of wil je een uniek product in De Digitale Etalage zetten? Mail jouw verhaal en foto naar info@cmmaastricht.nl en wie weet sta jij de volgende keer in De Digitale Etalage!

#galerie #art #contemporaryart #photography #paintings #schilderijen #sculpturen #brons #kunstkopen #artlover

 

Artichoque Art
Brusselsestraat 51, 6211 PB Maastricht

06 48157309

https://artichoque.nl/

 

Gepubliceerd op 28/05/2020

 

Vrijthof 23, 6211 LE Maastricht

+31 (0)43 - 851 89 77

Volg ons op social media