A la Paco op de Kesselskade verkoopt heerlijke Spaanse specialiteiten en met liefde klaargemaakte broodjes….

Want, de liefde is de rode draad in dit verhaal! A la Paco (vrij vertaald uit het Spaans ‘We gaan naar Paco’) dankt zijn naam aan -hoe kan het ook anders- eigenaar Paco.

Hij kwam naar Limburg voor de liefde. Zijn vrouw Ingrid ontmoette hij in Playa de Aro, en toen de vlam in de pan sloeg, was de keuze om naar Maastricht te komen snel gemaakt. 8 jaar geleden begon hij met een kraam op de weekmarkt. Toen nog niet met lekkernijen, maar met babyondergoed uit Spanje. Helaas verkochten de rompertjes niet naar verwachting en besloot Paco terug te gaan naar zijn passie: het bereiden van Spaanse gerechten.

“Ik probeerde alle markten in (Belgisch) Limburg en kreeg een vaste plek op de markt in Maastricht,” zo vertelt de goedlachse Paco. “Maar ik wilde graag uitbreiden en ging op zoek naar een pandje.” Dat vonden ze aan de Grote Gracht. Ingrid: “Het was een heel sfeervol winkeltje waar onze topper (het heerlijke broodje serranoham met tomaten tapenade en aioli) ontstond, maar wel aan de kleine kant. Dus het idee om uit te breiden kwam al snel.” Dat lukte gelukkig al spoedig en nu stralen de twee je toe van achter de toonbank in hun huidige pand aan de Kesselskade.

Ondanks hun positiviteit hakte de corona crisis er ook voor Paco en Ingrid flink in. Maar de oplossing, thuisbezorgen, bleek onvoorziene voordelen te hebben. Paco: “De klanten zijn heel erg enthousiast, de broodjes vliegen de deur uit en we zien vele nieuwe gezichten.” Ingrid vult aan: “Dat geeft ons de energie om door te gaan met de verse bereiding van onze producten. Nog altijd voorzien van een flinke dosis liefde!”

Gracias Ingrid y Paco!

Heb jij net zo’n inspirerend verhaal als dat van Paco en Ingrid of wil je een uniek product in De Digitale Etalage zetten? Mail jouw verhaal en foto naar info@cmmaastricht.nl en wie weet sta jij de volgende keer in De Digitale Etalage!

 

A la paco
Kesselskade 48, 6211 EN Maastricht

06 42810121

https://sabormediterraneo-establishment-poi.business.site/

 

Gepubliceerd op 16/06/2020

Vrijthof 23, 6211 LE Maastricht

+31 (0)43 - 851 89 77

Volg ons op social media