Al 14 jaar runnen zus en broer Sanne en Bas van Dongen samen Depeche in de Platielstraat en Avanti op het Vrijthof.

Depeche bleef, voorheen onder leiding van hun ouders, in de afgelopen 45 jaar steeds vernieuwen en is inmiddels uitgegroeid tot een verrassende modezaak met Italiaanse flair en ‘edgy’ merken. Het ‘jongere zusje’ Avanti kenmerkt zich juist door haar romantische, meer Parisienne stijl. Een ding hebben de winkels gemeen: voor een leuk budget stap je met een compleet nieuwe outfit naar buiten!
De liefde voor mode en voor Maastricht zorgden ervoor dat Bas en Sanne al van jongs af aan de zaak ‘in gerold’ zijn. “Nog steeds met de ondersteuning van onze ouders hoor! Of dat nou in de winkel, voor de administratie of voor de oppas is,” lacht Sanne, voor velen een bekend gezicht in de winkel en op hun social media.

De inkoop voor beide winkels wordt gedaan door Bas (en zijn vader) die iedere week in binnen- en buitenland de leukste (inter) nationale, opkomende labels bekijkt om te beslissen wat er de komende weken in de winkel komt te hangen. “Overleggen over de stijl doe ik intensief met mijn zus, het beoordelen van de kwaliteit en de stoffen doe ik ter plekke,” aldus Bas. “We kopen klein in en op is op! Zo weet je zeker dat als je bij ons slaagt, niet iedereen in dezelfde outfit loopt als jij.”

Naast de inkoop van de kleding plakt Bas (volgens Sanne ‘het creatieve brein’), er regelmatig een dagje trendwatching aan vast. “En ik koop de decoratie voor de winkel. Inmiddels hebben we bij Depeche al een tijdje een SPRMRKT thema, waarbij we onze kleding presenteren tussen leuke, opvallende supermarkt producten die qua kleur passen bij de collectie.” Je hoeft dan ook niet verbaasd op te kijken als er naast dat hippe rokje een doos vrolijk verpakte koekjes staat! Sanne sluit af: “Elke twee weken richt ik een nieuwe etalage in. Door de snelle wisselingen in de collectie blijft de winkel en dus het werk altijd dynamisch!” En dat past dan weer helemaal bij deze enthousiaste broer en zus!

https://depecheonline.com/

Platielstraat 2, 6211 GV Maastricht

Vrijthof 23, 6211 LE Maastricht

+31 (0)43 - 851 89 77

Volg ons op social media