Ben jij een kunstenaar (amateur of professional) of een creatieve maker en wil jij jouw werk coronaproof tonen in diverse etalages in de binnenstad?

 

De coronacrisis is voor de horeca, retail en cultuursector buitengewoon ingrijpend. De opeenvolging van tijdelijke sluitingen maken het tot een heel moeilijke periode voor iedereen.

Op alle gebied wordt samengewerkt om zo goed als mogelijk door deze crisis heen te komen en bereiden we ons ook voor op het moment dat horeca, retail en cultuur weer open kunnen gaan.

Zo is ook aandacht om kunst en cultuur zichtbaar aanwezig te laten zijn en blijven in de stad.

Gemeente Maastricht, Centrum Management Maastricht (CMM) en Vereniging Eigenaren Binnenstad Maastricht (VEBM) hebben daarom een artistieke pleister op de wonde voorzien.  In diverse etalages van onze binnenstad, plaatsen kunstenaars en creatieve makers werken waar je niet langs kan kijken! 

CMM stelt in samenwerking met de VEBM leegstaande winkels beschikbaar aan kunstenaars en creatieve makers in Maastricht om tijdelijk hun werk coronaproof te exposeren in de etalage.

Gemeente Maastricht vindt het belangrijk dat kunstenaars zichtbaar zijn in een tijd dat musea en presentatie instellingen niet of nog slechts beperkt open kunnen.

Deze tijdelijke exposities in de etalages maakt het mogelijk om middels een verfrissende wandeling door de binnenstad kunst en creativiteit weer te bewonderen en op te snuiven.

Heb jij interesse om jouw werk te exposeren in een etalage? laat het ons weten! CMM heeft een lijst van in goede staat verkerende, beschikbare winkelpanden.

 

Dit verwachten we van jou:

  • Je bent een kunstenaar (amateur of professional) of een creatieve maker in Maastricht
  • Je hebt werk dat passend en toonbaar is in een etalage.
  • Je draagt zelf zorg voor het vervoer en het installeren van het werk ter plaatsen

Dit mag jij van ons verwachten:

  • Een etalage die je (samen met anderen) kunt inrichten in en rond de binnenstad voor een periode van minimaal 4 weken.
  • Een verzekering die je werk tot een bepaald bedrag dekt in geval van onverwachte omstandigheden.

Je kunt contact opnemen met Tom Berghmans; email tomberghmans@cmmaastricht.nl mobiel +31 6 1928 3348.

 

Vrijthof 23, 6211 LE Maastricht

+31 (0)43 - 851 89 77

Volg ons op social media