We willen je graag meenemen in het verhaal van de lampjes. Hoe we samen met ondernemers, inwoners en studenten ook in 2023 de stad weer in het licht gaan zetten. We vertellen graag ons verhaal; wat we doen om de stad te laten stralen en ook dat we jouw hulp hierbij nodig hebben. Meer dan 450 organisaties laten de stad ieder jaar weer opnieuw schitteren door een financiële bijdrage, groot of klein. We hopen dat ook jouw organisatie dit jaar onderdeel wil worden van deze bijzonder magische tijd in de stad Maastricht.

Waarom sfeerverlichting in de stad?

Sfeerverlichting speelt een belangrijke rol in Maastricht om een aantal verschillende redenen:

Esthetiek en Sfeer
Sfeerverlichting verbetert de algehele uitstraling en sfeer van stad. Het toevoegen van mooie verlichting aan onze straten, pleinen en gebouwen creëert een warme en uitnodigende sfeer, waardoor mensen zich prettig voelen en langer in Maastricht willen blijven. Het brengt mensen in de gezellige kerstsfeer tijdens de koude decembermaand.

Veiligheid
Goede sfeerverlichting draagt bij aan de veiligheid van een stad. Goed verlichte straten, steegjes en openbare ruimtes vergroten het gevoel van veiligheid bij zowel bewoners als bezoekers en verlagen de kans op criminaliteit.

Cultuur en Identiteit
De sfeerverlichting benadrukt de unieke cultuur en identiteit van Maastricht en wordt gebruikt om historische gebouwen, monumenten en lokale kenmerken te accentueren, waarmee we onze lokale trots en geschiedenis benadrukken.

Toerisme
Maastricht staat bekend om haar sfeerverlichting en dat maakt de stad een aantrekkelijke plek voor toeristen in de decembermaand. Mooie verlichting trekt de aandacht en kan een extra reden zijn voor mensen om een stad te bezoeken.

Economie
Door de Sfeerverlichting ziet Maastricht er aantrekkelijk uit en zijn  meer mensen geneigd om (langer) tijd door te brengen in de stad, te winkelen, uit eten te gaan en lokale bedrijven te ondersteunen.

Milieubewustzijn
Onze moderne sfeerverlichting is ook milieuvriendelijk, doordat we gebruik maken van energiezuinige LED-verlichting.

Community-gevoel
Sfeerverlichting kan bijdragen aan het creëren van een gevoel van gemeenschap. Locaties die goed worden verlicht, brengen mensen samen en bevorderen sociale interactie.

Kortom, de sfeerverlichting van Magisch Maastricht draagt bij aan zowel de praktische als de esthetische aspecten van onze stad en heeft invloed op het welzijn van de bewoners en de aantrekkingskracht voor bezoekers.

We doen in Maastricht samen het licht aan

 

Voor 2023 willen we Maastricht nog mooier aankleden. We zijn op zoek naar organisaties die de stad een warm hart toedragen en hierbij willen helpen. Daarom hebben we zes sponsorpakketten ontwikkeld die exclusief worden aangeboden aan individuele organisaties en hun marketingafdeling, die de stad willen verlichten en daarover willen vertellen. Organisaties die een pakket afnemen, krijgen een verhaal waarmee ze als hoofdsponsor tijdens de Magische weken van Maastricht naar buiten kunnen treden.

Disclaimer: de uitvoering van de sponsorpakketten gebeurt in overleg met de gemeente, welstand, CMM en de hoofdsponsor. Hierdoor kunnen er soms nog aanpassingen gevraagd worden voor alignment met de richtlijnen van de stad en haar uitstraling.