Op zaterdag 8 augustus opent in Mosae Forum het ‘

Museum of Illusions Maastricht‘. Laura Willekens wordt Museum Manager en licht alvast een tipje van de sluier op…

 

De uit Margraten afkomstige Laura studeerde toerisme in Breda, werkte tegelijkertijd als storemanager in Antwerpen en startte recentelijk ook nog een accountants opleiding, maar voor deze actieve duizendpoot is niets te veel. Dus keerde ze met haar gezin terug naar haar roots en gaat ze daarbij ook nog een nieuwe uitdaging aan in het nieuwe Museum of Illusions waar ze de leiding zal hebben over een team van 20 enthousiaste medewerkers.

“In 2015 is het eerste Museum in Zagreb gestart,” zo vertelt Laura. “Een museum waar de focus niet per se op kunst, maar zeker wel op creativiteit en vooral op visuele illusies ligt. Die kun je hier straks niet alleen zien en aan den lijve beleven, maar het museum zet een heel educatief programma op waarbij de wetenschap erachter toegankelijk wordt gemaakt voor kinderen vanaf een jaar of 8.”

Het delen van kennis is belangrijk voor het museum. Niet voor niets bieden zij tijdens de INKOM op bepaalde tijden gratis entree aan studenten uit Maastricht. “Maar we richten ons niet alleen op kinderen en studenten,” vervolgt Laura. “Iedereen die wel eens wil ervaren dat niets is wat het lijkt en de mogelijkheid wil hebben om dat op verrassende wijze vast te leggen is welkom. Fotografeer jezelf in een van de vele installaties en je bent instantly instafamous!”
De vraag wat haar eigen favoriete installatie is kan ze nauwelijks beantwoorden, zijn het de grote dilemma-games, de verrassende effecten van de infinity-room of toch de mind-blowing Vortex-tunnel?! Ze is er nog niet uit. “Maar,” zo sluit Laura stralend af “er is nog genoeg tijd om alles te ontdekken. Met dit unieke concept in Maastricht en omstreken op een fantastische locatie in de binnenstad en met een aanbod dat een gat in de markt vult, hoop ik dat heel veel mensen dat de komende tijd zullen ervaren!”

https://maastricht.museumofillusions.nl/
Mosae Forum 12-18, 6211 DS Maastricht

Vrijthof 23, 6211 LE Maastricht

+31 (0)43 - 851 89 77

Volg ons op social media