Als ondernemer in Maastricht bent u natuurlijk bekend met de drukte in het weekend. Doordeweeks is de bezetting van hotels en het bezoek aan de stad echter aanzienlijk minder. De rust die daardoor op deze daldagen in het centrum ontstaat, zorgt voor een speciale aantrekkingskracht en dus voor kansen!

Daarom ontwikkelt Centrummanagement Maastricht in samenwerking met VVV/Maastricht Marketing het ‘Maastricht Midweekend’. Het concept biedt loges van de stad bijzondere extra’s. Zij krijgen bij aankomst in hun accommodatie een herkenbaar pasje, waarmee ze recht hebben op voordelen die Maastricht Midweekend hen biedt.

Dit initiatief, dat samen met de ondernemers wordt vormgegeven, moet bezoekers verleiden om tussen zondagmiddag en donderdag in Maastricht te komen overnachten en te genieten van de aandacht die u juist op deze dagen kunt bieden. Zo kunnen bezoekers Maastricht op een andere manier ervaren met als resultaat extra omzet voor de detailhandel, horeca en culturele instellingen. U kunt hen aandacht geven door bijvoorbeeld service en activiteiten aan te bieden die op drukke dagen niet (of minder) beschikbaar zijn – dat is waar we naar op zoek zijn. Het streven is om een ‘bouwpakket’ aan te bieden, waaruit de bezoeker zijn eigen ideale verblijf kan samenstellen. U heeft de kans om te participeren in dit initiatief.

Hoe kunt u bijdragen?

Welke bijdrage kunt u – denkend vanuit uw eigen zaak en sector – leveren, om het ‘Maastricht Midweekend’ nog aantrekkelijker te maken voor bezoekers van Maastricht? Denk aan het unieke aspect van uw bedrijf dat u in alle rust kunt laten zien, of verenig u met uw straat of ondernemersvereniging om samen iets te initiëren. Het hoeft geen korting te zijn, denk met name aan persoonlijke aandacht en service!

Wat mogen we namens u op de site vermelden? Biedt u bijvoorbeeld, samen met uw collega’s in de straat een personal shopper aan? Een bijzonder geliefd tafeltje in uw restaurant, uitleg door een sommelier of een kijkje in de keuken? Of brengt u misschien de aankopen van de klant naar het hotel?

De voordelen

  • Meer omzet
  • Promotie van uw zaak
  • Geen deelnemerskosten

Binnenkort nemen we contact met u op om een persoonlijk gesprek in te plannen. Heeft u als ondernemer een bijzonder idee en wilt u meedoen met Maastricht Midweekend? Neem dan contact op met conchipizzuto@cmmaastricht.nl.