Maastricht in sjieke carnavals sfeer – Doe je ook mee?

Alaaf!

Maastricht heeft een rijke carnavalshistorie. Nog maar een paar weken te gaan en de stad verandert weer in dé Carnavalsstad. Als Centrummanagement Maastricht omarmen wij deze tijd van het jaar en werken we nauw samen met de Tempeleers om de stad kleur en sfeer te geven. Ook dit jaar organiseren we samen wederom de Kiekoet; dé etalagewedstrijd in aanloop naar de vastelaovend.

Anders dan vorig jaar is de wedstrijd van 2019 verbonden aan een thema. ’t Mooswief heeft als patrones van de Mestreechter Vastelaovend behoefte aan nieuwe kleren, aangezien ze haar huidige outfit al sinds 1985 draagt. Deze nieuwe garderobe is de aanleiding voor het thema van dit jaar:

“Traditie in een nieuw jasje”
“Traditie in ’n nui jeske”
(De invulling van dit thema mag uiteraard op eigen creatieve wijze worden ingevuld!)


De jury van dit jaar bestaat uit Chrit Rousseau, Guy van Grinsven en Ronald Gossieau. Zij zullen de etalages kritisch beoordelen op creativiteit, de relatie met het gekozen thema, de vastelaovend-beleving en de mate en duur waarop bezoekers aandacht besteden aan de betreffende etalage. Aan de winnaar zal ook dit jaar weer een prachtig cadeau worden overhandigd tijdens de prijsuitreiking.


Belangrijke data om te noteren:
3 februari                     Uitroepen stadsprins Groot Maastricht
8 februari                     Etalage gereed voor Kiekoet
11-15 Februari             De jury gaat de etalages beoordelen
20 februari                   Prijsuitreiking Kiekoet

Iedere ondernemer doet automatisch mee aan de wedstrijd, indien de etalage op 8 februari carnavalsklaar is én de winkel gevestigd is in een van de onderstaande straten:

Achter het vleeshuis Amorsplein Bredestraat
Havenstraat Heggenstraat Hondstraat
Kersenmarkt Maastrichterbrugstraat Maastrichter Smedenstraat
Minckelerstraat Muntstraat Nieuwstraat
Rechtstraat St. Pieterstraat Platielstraat
Spilstraat Sporenstraat Stationsstraat
Stokstraat Wolfstraat Wyckerbrugstraat
Ben je ondernemer buiten deze straten en neem je ook graag deel aan de wedstrijd? Stuur dan een bericht naar p.joosten@tempeleers.nl en wij zorgen ervoor dat ook jouw etalage wordt meegenomen in de beoordeling!
We hopen dat jullie dit jaar weer mee doen aan deze sfeervolle wedstrijd en kijken uit naar jullie creatieve invullingen.

Namens de Tempeleers en Centrummanagement Maastricht,
Paul Joosten en Paul ten Haaf