Wat als je zaak gesloten wordt, voor je überhaupt geopend bent? Op 1 maart dit jaar nam Sylvia Linssen restaurant De Compleminte! aan de Rechtstraat 17 over, met het plan om op 2 april open te gaan. Maar nog voor het zover was, sloeg de corona-crisis toe en was de lock-down een feit. Daar sta je dan. Sylvia, die voorheen geen ondernemer was, bleek wel ondernemend en gooide het horeca concept tijdelijk om. “Half mei had ik wel genoeg van het wachten en ben ik als ‘winkel’ begonnen met gebakjes, cakes, hartige broodjes en brownies. Dat was de start van Gasterij 1580.”

 

Daarna ging het toch verrassend snel. “Op 4 juni ben ik echt van start gegaan als eetgelegenheid. Inmiddels heb ik mijn draai gevonden. Het was mijn bedoeling om iets te openen waar je kunt genieten van een high tea, lunch, koffie met gebak of diner in een huiselijke omgeving. Daarnaast is inrichten een hobby van me en is veel van de decoratie in de zaak te koop.” Lekker (en) sfeervol dus!
Het leukste aan het ondernemen? “Geen dag is hetzelfde en je bent continu bezig met hoe het nog beter, leuker of lekkerder kan. Daarnaast zijn er zaken waar elke ondernemer mee te maken heeft zoals de boekhouding, inkoop en marketing. Druk, maar ook erg leuk en afwisselend,” vertelt Sylvia enthousiast.
De keuze voor dit pand was niet moeilijk. Sylvia werd erop geattendeerd dat hij ter overname stond. “Ik kende het zelf nog niet terwijl ik toch regelmatig door de straat loop. Uiteraard ben ik, nieuwsgierig als ik ben, meteen gaan kijken en werd verliefd op de uitstraling en inrichting.” Na het pand van binnen gezien te hebben was het duidelijk. “De uitstraling is goed, de inrichting is goed en de voorwaarden zijn goed… dus doen!”
Die sfeer en uitstraling heeft ze weten te behouden. In de Gasterij kun je heerlijk zitten en genieten van al het moois dat er staat en al het lekkers dat er te krijgen is. En dat spreekt zich rond. “Wat mij nu al opvalt is dat mensen die eenmaal binnen geweest zijn, terug blijven komen omdat ze het fijn en lekker vinden. Dat is waar ik het voor doe en waar ik mijn energie uit haal!”

Rechtstraat 17a, 6221 EE Maastricht
https://www.gasterij1580.nl/

Vrijthof 23, 6211 LE Maastricht

+31 (0)43 - 851 89 77

Volg ons op social media