Het was 12 juni 2019 toen Stefan Hagens het

Servaas Cafe aan het Cörversplein weer nieuw leven inblies. Negen maanden later kon hij zijn deuren weer sluiten vanwege de lockdown. Toch presenteren we vandaag een bijzonder optimistische ondernemer!

“In 2019 wilde ik zo snel mogelijk open,” vertelt Stefan. “Ik had alleen een borrelkaart, had mijn team nog niet compleet en wilde het een en ander verbouwen, maar op dat moment gold maar 1 ding: starten!” De lockdown kwam als een shock. Twee prachtige zonnige maanden dicht! Maar al snel had hij in de gaten dat deze verplichte pauze ook kansen bood. “We zijn de zaak gaan verbouwen om ons voor te bereiden op een fresh start. (Her)starten in deze tijd is eigenlijk fantastisch.” Zo onderging de kaart een flinke opknapper doordat kok Job naast de borrel ook ontbijt, lunch en diner toegevoegde. En dan hebben we het niet (alleen) over een heerlijke hamburger… De keuze is groot, met heerlijke broodjes en verrassende gerechten. Alles wordt gecompleteerd met lekkere wijnen en speciaalbiertjes, voor elk wat wils dus.

Dat past dan ook goed bij de locatie. Stefan omschrijft het typerend: “Het Cörversplein is eigenlijk de samenleving in het klein. De variatie aan ondernemers is groot: wraps, snacks, tapas, Grieks of fine-dining, het is er allemaal. Ik heb alleen maar profijt van het feit dat de buren het goed doen. Het plein is daardoor een aantrekkelijk gebied wat veel, divers publiek trekt.” Voor Stefan is het overduidelijk van belang dat zijn personeel daarbij aansluit. Wellicht is het zijn studie psychologie of zijn werkervaring bij onder andere de Zwaan en Falstaff, maar met goede training, veel communicatie en oprechte interesse in zijn medewerkers heeft hij een enthousiast, vrolijk team om zich heen weten te krijgen.

Dat enthousiasme hebben ze van niemand vreemd. Dat blijkt wel al Stefan vertelt over zijn eigen actie tijdens de lockdown. “Ik had voor het eerste in 12 jaar een weekend vrij en wist eigenlijk niet wat me overkwam. Naar de bioscoop of ergens wat eten was geen optie, dus had ik tijd voor mijn andere passie: fietsen. Alleen het Heuvelland was afgesloten. Toen ben ik bierpaketten gaan bezorgen. Tegen kortingsprijs, maar ik liet mijn kilometers betalen. Voor ik het wist fietste ik 210km naar Arnhem, een keer naar Den Bosch en ik heb ook nog een ronde Zuid-Limburg gedaan. Fantastisch om te doen samen met mijn team en ik heb ook heel veel leuke reacties gehad van onze gasten. Al met al denk ik dat ik sterker uit de crisis ben gekomen dan ik erin ging, al weet ik natuurlijk niet wat er nog komt.” Met zijn team, zijn vaste gasten en zijn eigen positieve instelling, kan het toch alleen maar goed gaan met Servaas Cafe? “Ach,” lacht Stefan, “de afbetaling duurt vast langer dan gepland, maar zolang ik doe wat ik leuk vind, maakt dat toch niet uit?!”

Cörversplein 10, 6221 EZ Maastricht
https://www.servaascafe.nl/

Vrijthof 23, 6211 LE Maastricht

+31 (0)43 - 851 89 77

Volg ons op social media