Brief MKB: Voorkom een tweede golf.

MKB Nederland en VNO-NCW roepen de MKB op om alles uit de kast te halen om een potentiële tweede golf te voorkomen. Dat moeten we samen doen! Hoe? Dat lees je in de brief hieronder:

Oproep: Vergroot je omzet, vergroot je winkeloppervlakte!

CMM heeft in samenwerking met VEBM het initiatief opgepakt om leegstaande winkels tegen onkostenvergoeding beschikbaar te stellen aan gevestigde winkels in Maastricht. Hiermee kunnen ondernemers tegen een onkostenvergoeding extra winkelvloeroppervlakte realiseren.

Oproep: Collectief een uurtje langer open

Samen met MKB/Ondernemersverenigingen, GWB, INRetail, VEBM (Vereniging Eigenaren Binnenstad Maastricht) en Maastricht Marketing adviseert CMM alle winkeliers te starten met winkelopening tot 19.00 uur op vrijdag en zaterdag.

Actuele passantentelling

Hoe druk is het nu echt in de stad in vergelijking met het voorgaande jaar (voor de corona uitbraak)? CMM heeft de cijfers verzameld van het aantal passanten in de Grote Staat en de Kleine Staat.

Update Maatregelen Steunpakketen (KVK)

In het derde steunpakket zijn de NOW, TVL en Tozo in aangepaste vorm verlengd tot eind juni 2021. De regelingen worden de komende maanden versoberd en afgebouwd. Weten wat dit voor jou betekent? Klik dan hier.

Resultaten COVID-19 enquête (september)

Coming soon!

Resultaten COVID-19 enquête (mei)

De resultaten zijn binnen! Met dank aan ruim 180 retail ondernemers en meer dan 80 horeca ondernemers. De resultaten hebben we netjes samengevat in een infographic, die je hieronder download:

Een plan voor opbouw en herstel

Gemeente Maastricht, vertegenwoordiging van inwoners en van culturele instellingen, MCB, Centrummanagement Maastricht en Maastricht Marketing hebben de handen ineengeslagen en stelden op korte termijn een herstelplan op. Dit herstelplan is een dynamisch document dat houvast en perspectief biedt. Dynamisch omdat niemand weet wat de toekomst brengt. Met dit plan kunnen we collectief de handen uit de mouwen steken en bouwen aan de stad en een toekomstperspectief. Voor bewoners, ondernemers en bezoekers.

Alternatief: Altijd overzichtelijk shoppen met ShopTiming

 Veilig shoppen? Met Shoptiming creëer je tijdsvakken waar klanten zich kunnen inschrijven, wanneer het hen uitkomt. Overzichtelijk en vooral veilig!

De algemene voorschriften vind je hier.

Hieronder de links met relevante informatie: