Nieuwe maatregelen én nieuwe steun voor ondernemers. Komende periode vraagt om solidariteit en veerkracht van ons allemaal. Wij gaan dus weer ons uiterste best doen om jullie te informeren van alle relevante ontwikkelingen via onze kanalen. Samen voor elkaar. Samen voor de stad.

Brief van 15 Limburgse burgemeesters aan ondernemers

(14 januari 2022)

Oproep aan de Veiligheidsraad en het Kabinet

(12 januari 2022)

De aangescherpte maatregelen van de Rijksoverheid.

De meeste locaties zijn dicht, zoals:

Een paar locaties zijn wel open:

 • Essentiële winkels, zoals supermarkten, dierenwinkels, drogisterijen, opticiens en groothandels mogen open van 05:00 uur tot 20:00 uur.
 • Uitgezonderde dienstverlening, zoals een advocaat of notaris, hanteert de reguliere openingstijden.
 • Bekijk de volledige lijst van plekken die open mogen blijven.

Evenementenverbod

Evenementen zijn niet mogelijk. Er geldt een evenementenverbod.

Download de posters voor een duidelijke deurbeleid.

Alle basismaatregelen op een rijtje (zie hiernaast) en een poster met een oproep voor mondkapjes.

  Hieronder blik je terug op de maatregelen van afgelopen periode.

  LET OP! Deze informatie is gedateerd en dient enkel ter kennisname.

  Shoppen volgens plan(ning)

  Ondernemers van Maastricht: het mag weer! Winkelbezoek is op afspraak mogelijk. Als ondernemer kun je eindelijk weer -op beperkte schaal- doen wat je passie is: klanten helpen! Heb je hulp nodig bij het inplannen van klanten of meer informatie nodig over hoe je dit het beste kunt aanpakken? Lees dan de nieuwsbrief

  InRetail: Winkel open?

  Houd je dan aan deze aangescherpte hygiëne- en voorzorgsmaatregelen. Lees meer voor handige (downloadbare) overzichten en regels.

  Update Maatregelen Steunpakketen (KVK)

  Lees hier meer over de laatste maatregelen en regelingen. In het derde steunpakket zijn de NOW, TVL en Tozo in aangepaste vorm verlengd tot eind juni 2021. De regelingen worden de komende maanden versoberd en afgebouwd. Weten wat dit voor jou betekent? Klik dan hier.
  Antwoord op veelgestelde ondernemersvragen? Klik hier.

  Overzicht van alle steunregelingen

  TVL Q1 2021 aanvragen vanaf nu mogelijk >
  NOW 3.2 aanvragen vanaf nu mogelijk >
  Tozo is verlengd tot 1 juli 2021 >
  Overzicht van alle regelingen >

  Up to date blijven? Check de KVK nieuwsbrief hier, met een update over het coronapaspoort. 

  Tegemoetkoming NOW,
  verlenging derde aanvraagperiode (UWV)

  oor de nieuwe coronamaatregelen die het kabinet op 14 december 2020 heeft aangekondigd, is de aanvraagtermijn van de derde aanvraagperiode NOW verlengd. U kunt nog tot en met 27 december 2020 een tegemoetkoming in uw loonkosten aanvragen op uwv.nl/now.

  Een plan voor opbouw en herstel

  Gemeente Maastricht, vertegenwoordiging van inwoners en van culturele instellingen, MCB, Centrummanagement Maastricht en Maastricht Marketing hebben de handen ineengeslagen en stelden op korte termijn een herstelplan op. Dit herstelplan is een dynamisch document dat houvast en perspectief biedt. Dynamisch omdat niemand weet wat de toekomst brengt. Met dit plan kunnen we collectief de handen uit de mouwen steken en bouwen aan de stad en een toekomstperspectief. Voor bewoners, ondernemers en bezoekers.

  Oproep: Vergroot je winkeloppervlak, vergroot je omzet!

  CMM heeft in samenwerking met VEBM het initiatief opgepakt om leegstaande winkels tegen onkostenvergoeding beschikbaar te stellen aan gevestigde winkels in Maastricht. Hiermee kunnen ondernemers tegen een onkostenvergoeding extra winkelvloeroppervlakte realiseren.

  Alternatief: Altijd overzichtelijk shoppen met ShopTiming

   Veilig shoppen? Met Shoptiming creëer je tijdsvakken waar klanten zich kunnen inschrijven, wanneer het hen uitkomt. Overzichtelijk en vooral veilig!

  Actuele passantentelling

  Hoe druk is het nu echt in de stad in vergelijking met het voorgaande jaar (voor de corona uitbraak)? CMM heeft de cijfers verzameld van het aantal passanten in de Grote Staat en de Kleine Staat.

  De algemene voorschriften vind je hier.

   UWCHieronder de links met relevante informatie: