Actuele passantentelling

Hoe druk is het nu echt in de stad in vergelijking met het voorgaande jaar (voor de corona uitbraak)? CMM heeft de cijfers verzameld van het aantal passanten in de Grote Staat en de Kleine Staat.

InRetail: Winkel open?

Houd je dan aan deze aangescherpte hygiëne- en voorzorgsmaatregelen. Lees meer voor handige (downloadbare) overzichten en regels.

Oproep: Vergroot je winkeloppervlak, vergroot je omzet!

CMM heeft in samenwerking met VEBM het initiatief opgepakt om leegstaande winkels tegen onkostenvergoeding beschikbaar te stellen aan gevestigde winkels in Maastricht. Hiermee kunnen ondernemers tegen een onkostenvergoeding extra winkelvloeroppervlakte realiseren.

Tegemoetkoming NOW,
verlenging derde aanvraagperiode (UWV)

oor de nieuwe coronamaatregelen die het kabinet op 14 december 2020 heeft aangekondigd, is de aanvraagtermijn van de derde aanvraagperiode NOW verlengd. U kunt nog tot en met 27 december 2020 een tegemoetkoming in uw loonkosten aanvragen op uwv.nl/now.

Update Maatregelen Steunpakketen (KVK)

Lees hier meer over de laatste maatregelen en regelingen. In het derde steunpakket zijn de NOW, TVL en Tozo in aangepaste vorm verlengd tot eind juni 2021. De regelingen worden de komende maanden versoberd en afgebouwd. Weten wat dit voor jou betekent? Klik dan hier.
Antwoord op veelgestelde ondernemersvragen? Klik hier.

Up to date blijven? Check de KVK nieuwsbrief hier.

Een plan voor opbouw en herstel

Gemeente Maastricht, vertegenwoordiging van inwoners en van culturele instellingen, MCB, Centrummanagement Maastricht en Maastricht Marketing hebben de handen ineengeslagen en stelden op korte termijn een herstelplan op. Dit herstelplan is een dynamisch document dat houvast en perspectief biedt. Dynamisch omdat niemand weet wat de toekomst brengt. Met dit plan kunnen we collectief de handen uit de mouwen steken en bouwen aan de stad en een toekomstperspectief. Voor bewoners, ondernemers en bezoekers.

Alternatief: Altijd overzichtelijk shoppen met ShopTiming

 Veilig shoppen? Met Shoptiming creëer je tijdsvakken waar klanten zich kunnen inschrijven, wanneer het hen uitkomt. Overzichtelijk en vooral veilig!

De algemene voorschriften vind je hier.

 UWCHieronder de links met relevante informatie:

Download de posters voor een duidelijke deurbeleid.

Alle maatregelen op een rijtje (zie hiernaast) en een poster met een oproep voor mondkapjes.