Japonais in het historische Jekerkwartier van Maastricht is in 1989 opgericht door Irene Rouschop. Ze vertelt trots over haar grote bewondering en interesse voor de bijzondere Japanse cultuur. “Vanaf het prille begin heb ik een ruime klantenkring kunnen opbouwen die vaak dezelfde passie deelt voor de kunst, vormgeving en verfijning uit dit speciale land”, glimlacht ze. “Zelf had ik bij de start niet kunnen denken dat ik zoveel jaren met veel plezier in mijn zaak werkzaam zou zijn!”. Onder andere de vele trouwe klanten uit binnen- en buitenland dragen hieraan bij, volgens haar. “Het contact met hen geeft mij inspiratie en brengt veel voldoening.”

De collectie van Irene is inmiddels een stuk uitgebreider geworden. Zo staan moderne interieurstukken zoals Japanse lampen, naast antieke items. Ook vind je in de zaak vele zijden handgemaakte kimono’s voor ‘s avonds (of natuurlijk als bijzondere muurdecoratie) en korte kimono jasjes die kunnen worden gedragen als een apart colbertje. Mocht je echt op zoek zijn naar bijzondere pareltjes of een origineel cadeau, dan ben je ook op het goede adres bij Irene, want veel van de artikelen in de zaak zijn uniek en heeft ze zelf in Japan gevonden. Dit kan variëren van een handgeschilderde lakdoos tot een Samoerai pop van 150 jaar oud. “Regelmatig heb ik ook exposities van actuele beeldende kunstenaars”, vertelt Irene.

Persoonlijke benadering, aandacht en service staan hoog in het vaandel bij Japonais. “In deze tijd is het vooral erg belangrijk dat je ook zaken kunt blijven doen via een website, dus ik zorg ervoor dat hierop dagelijks iets nieuws te ontdekken is!”.

Check dus snel: www.japonais.nl
Instagram: japonaismaastricht

Heb jij net zo’n inspirerend verhaal als Irene of wil je een uniek product in De Digitale Etalage zetten? Mail jouw verhaal en foto naar info@cmmaastricht.nl en wie weet sta jij de volgende keer in De Digitale Etalage!

#galerie #art #contemporaryart #photography #paintings #schilderijen #sculpturen #brons #kunstkopen #artlover

 Japonais
Sint Pieterstraat 19, 6211 JM Maastricht
06 48504664
japonais@planet.nl

Gepubliceerd op 15/04/2021

 

Vrijthof 23, 6211 LE Maastricht

+31 (0)43 - 851 89 77

Volg ons op social media