Onderzoek naar winkeltijden binnenstad - Centrummanagement Maastricht
Centrummanagement Maastricht werkt nauw samen met ondernemers in de binnenstad, ondernemersverenigingen en diverse andere instanties om het centrum van de stad Toekomstbestendig, Economisch vitaal & Kwalitatief zo goed mogelijk te positioneren.
centrum-maastricht-ondernemers-projecten
1774
post-template-default,single,single-post,postid-1774,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

Onderzoek naar winkeltijden binnenstad

Wat zijn nou eigenlijk de ideale winkeltijden voor de consument én ondernemer? Met alle huidige ontwikkelingen, online en offline, vond CMM het hoog tijd  dit een onder de loep te nemen. Stagiair Jip Knols ging op onderzoek uit.

Ik ben Jip Knols en studeer aan de Zuyd Hogeschool te Heerlen profiel Event & Leisure. 
Mijn scriptie heb ik geschreven in opdracht van Centrummanagement Maastricht. Het betrof een onderzoek naar de huidige winkeltijden waarbij de hoofdvraag luidde: 

“Wat zijn de gewenste winkeltijden van winkels en consumenten die winkelen in Maastricht en wat is daar de middenlijn in die kan zorgen voor consensus en duidelijkheid in de communicatie naar de consumenten toe?”

Aan de hand van deskresearch en fieldresearch onder het winkelend publiek in, en de winkeleigenaars/storemanagers van het centrum van Maastricht, zijn de resultaten tot stand gekomen.

De onderzoeksresultaten vindt u hier.